La jutge Stephanie Sautner de la Cort Superior del comtat de Los Angeles (EUA) va sentenciar aquest dimarts a l'actriu Lindsay Lohan a una pena de 30 dies de presó per violar reiterades vegades els termes de la seva llibertat condicional.

En termes reals, la condemna a Lohan es podria quedar en un empresonament efectiu de sis dies, segons apuntava el web TMZ que va citar fonts del departament del Sheriff.

Lohan va admetre que s'havia saltat a llibertat condicional en no anar a unes sessions de teràpia i ser expulsada d'un centre de dones de Los Angeles on havia de fer treball social.

L'actriu, protagonista de "Mean Girls", es va mostrar alleujada en rebre el dictamen judicial perquè Sautner tenia potestat per enviar-la a presó per 300 dies, encara que la magistrada no va descartar aquesta possibilitat si Lohan no compleix estrictament les seves ordres a partir d'ara.

Sautner va establir un calendari per al compliment de les hores de teràpia i serveis comunitaris que li resten a Lohan abans de deixar enrere els seus problemes amb la justícia.

A més del seu pas per la presó, Lohan haurà de treballar dotze dies al mes en el dipòsit de cadàvers i assistir a quatre sessions de teràpia mensuals fins al 29 de març.

Si se salta el mandat judicial, anirà a la presó durant 270 dies. Lohan va veure com Sautner li revocava la seva llibertat condicional el 19 d'octubre, però va continuar lliure després de pagar una fiança de 100.000 dòlars fins que la seva situació fos revisada aquest dimarts pel tribunal californià.

La que va ser estrella de Disney havia estat expulsada del programa de servei comunitari en un centre de dones de Los Angeles per no haver comparegut en 9 ocasions per complir amb les hores de treball social que li havia imposat la jutge Sautner a canvi de deixar-la en llibertat .