Un gol en pròpia porta del veterà defensa norirlandés Gareth McAuley va permetre a Gal·les classificar-se pels quarts de final de l'Eurocopa de França i va aturar l'aventura dels seus rivals britànics.

Va ser l'epíleg d'un partit travat, dens, poc fluït i de poques ocasions de gol, un homenatge a un futbol a la britànica passat de moda en el qual els galeses van proposar més i els nord-irlandesos van disparar més vegades entre els tres pals.

Per primera vegada en aquesta Eurocopa Beli es va anar sense marcar, però el madridista va ser triat l'home del partit en una jornada històrica per al seu país.

Els gal·lesos, debutants també i que mai abans havien conegut una fase tan avançada d'una competició gran, buscaran una plaça entre els quatre millors d'Europa davant el vencedor del duel d'aquest diumenge entre Hongria i Bèlgica.

Fitxa tècnica:

1 - Gal·les: Hennessey; Chester, A. Williams, Davies; Gunter, Allen, Ledley (Williams, m.63), Ramsey, Taylor; Bale, Vokes (Robson-Kanu, m.55).

0 - Irlanda del Nord: McGovern; Hughes, McAuley (Magennis, m.84), Cathcart, J. Evans; Ward (Washington, m.70), Davis, C. Eans, Norwood (McGinn, m.79), Dallas; Lafferty.

Gol: 1-0, m.75: McAuley (pp).

Àrbitre: Martin Atkinson (ING), va amonestar els gal·lesos Taylor y Ramsey i als nord-irlandesos Dallas i Davis.