Gerard Piqué ha salvat a la selecció espanyola en el seu debut a l'Eurocopa 2016. El jugador català, xiulat i criticat per gran part de l'afició en els partits amistosos previs a la gran cita europea, ha contestat amb un gol que pot ser crucial per al combinat de Del Bosque.

La República Txeca ha saltat a la gespa de l'estadi Municipal de Toulouse amb ganes de fer la guitza a la selecció espanyola. Els txecs han sortit a per totes i han espantat als de Del Bosque amb diverses aproximacions a la porteria de De Gea. La força dels txecs s'ha anat esvaint a mesura que passaven els minuts i Espanya ha calmat els ànims amb la possessió de la pilota.

Les ocasions han tardat en arribar. Al minut 16, en una bona jugada per banda de Juanfran i Silva, el davanter Morata ha gaudit d'una fantàstica oportunitat. Morata ha rematat a pocs metres de la porteria, però el seu xut ha estat aturat per Cech. Liderada per un gran Iniesta, Espanya s'ha fet amb el control del partit i ha continuat buscant la possessió i les internades per banda dels laterals per crear perill.

En una recuperació ràpida després de pressionar la sortida de pilota dels txecs, Morata ha tingut la segona bona oportunitat. El seu xut ha sortit massa creuat, però Espanya començava a sovintejar la porteria del porter de l'Arsenal. La República Txeca s'ha tancat al darrere i amb faltes continues ha dificultat la creació espanyola. Tot i tenir el control absolut del partit i no patir en defensa, Espanya no ha pogut inaugurar el marcador a la primera meitat.

Espanya ha arrencat amb força la segona part del partit i en la primera jugada gairebé arriba el gol. Primer Morata i després Ramos han estat a pocs centímetres d'encetar el marcador. La tònica del joc no ha variat gens ni mica. Espanya, tocant la pilota i combinant, ha seguit intentant obrir la comprimida defensa txeca. Hubnik ha desafiat el control espanyol al minut 58. El jugador txec ha provat a De Gea amb un xut que el porter del Manchester United ha aconseguit refusar.

Els minuts passaven i Espanya no aconseguia obrir la llauna. Al bàndol contrari, la República Txeca s'ha animat i al minut 65 de partit Cesc Fábregas ha evitat un gol cantat. La muralla txeca resistia les ofensives espanyoles i Del Bosque ha mogut la banqueta, donant entrada a Aduritz, Thiago Alcantara i Pedro. Els atacs d'Espanya eren cada cop més perillosos. En els últims 20 minuts de partit, el cansament ha afectat als jugadors txecs i els de Del Bosque han trobat més espais. Al minut 73, David Silva ha xutat desviat des de fora l'àrea quan ho tenia tot de cara per anotar.

Espanya ho ha intentat de totes les maneres possibles. Amb combinacions pel centre, amb centrades laterals i amb xuts llunyans. No hi havia forma de tombar la muralla txeca. Fins que al minut 87 ha arribat el gol. Gerard Piqué, xiulat i criticat fins a la sacietat per una part dels aficionats espanyols en els partits anteriors, ha aprofitat un gran centre d'Iniesta per colpejar amb el cap i tombar la muralla. Amb el gol del central del Barça, Espanya ha aconseguit un victòria importantíssima i es coloca empatat a punts amb la selecció de Croàcia al grup D.