A la setena, després de dues Eurocopes en blanc, Polònia va sumar la seva primera victòria en un Europeu, en superar a una arcaica Irlanda del Nord que va confiar en el seu esperit defensiu, però es va veure derrocada per un gol del davanter de l'Ajax Arkadius Milik, al començament del segon temps.

Perquè Irlanda del Nord, que ha fet de la resistència la seva virtut i portava invicte dotze trobades és, com diu el seu tècnic, Michael O'Neill, «un equip contra el qual ningú vol jugar». Polònia, al contrari, va marcar més gols que Alemanya en la fase de classificació, perquè no només comptava amb el millor golejador (Lewandowski), sinó que aquest està ben acompanyat.

Per això, com l'equip de Michael O'Neill va centrar els seus esforços en què no li arribés la pilota a Lewandowski, va anar el jove Arkadius Milik el que va tenir les millors ocasions en el primer temps, però el davanter de l'Ajax no va aconseguir superar a Michael McGovern, en el minut 28, i va enviar la pilota alta amb tot a favor, tres minuts després.

El conjunt d'Adam Nawalka, clar dominador, encara tindria una nova ocasió per mitjà del jove Batorsz Katpustka, desbaratada per McGovern.

La muralla, no obstant això, la va derrocar al començament del segon temps Milik, amb un fort tret, assistit per Kuba Blaszykowski, el més actiu en el joc polonès.

Irlanda del Nord va trigar 20 minuts a reaccionar i a Conor Washington, que es va plantar solament a l'àrea polonesa, li va faltar rapidesa per superar la sortida de Szczesny.

Només al final, quan Polònia va veure més a prop la victòria i li va poder el nerviosisme, l'equip britànic va aconseguir apropar-se amb perill, però li va faltar qualitat per aprofitar les fallades d'un conjunt que va tremolar massa abans de deslligar l'eufòria dels seus afeccionats.

- Fitxa tècnica:

1 - Polònia: Szczesny; Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk; Blaszczykowski (Grosicki, m.80), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, m.78), Kapustka (Peszko, m.88); Milik i Lewandowski.

0 - Irlanda del Nord: McGovern; McLaughlin, Cathcart, Jonny Evans, McAuley; McNair (Dallas, m.46), Norwood (Washington, m.66), Davis, Baird (Ward, m.76); Ferguson i Lafferty.

Gol: 1-0, m.51, Milik

Àrbitre: Ovidu Hategan (Rumania). Va amonestar als polacs Katpustka (m.65) i Piszcek (m.88), i al nordirlandès Cathcart (68).