El jugador català de l'Al-Sadd de Qatar i exinternacional Xavi Hernández ha assegurat que Espanya és "favorita" de cara a l'Eurocopa de França d'aquest estiu, on defensarà les dues anteriors corones aconseguides el 2008 a Àustria i Suïssa i el 2012 a Polònia i Ucraïna, ja que veu que té "molt nivell".

"Espanya és favorita, té molt nivell en totes les línies per competir bé. Ha tocat un grup difícil però amb un entrenador de nivell que coneix la casa i als futbolistes, tenen una idea molt bona de joc, després hi ha els altres equips que també competeixen ", va assegurar en un avanç del 'Espai Reservat' que emetrà Canal + Liga recollit per Europa Press.

Sobre el Mundial 2022 que albergarà Qatar, i on podria estar com a seleccionador ja que de moment es forma com a tècnic a la Aspire Academy del país àrab, va comentar que hagués estat impossible celebrar-ho a l'estiu, per aquest motiu veu bé el canvi a desembre. "Un Mundial a 50 graus hagués estat terrible. Sabent-ho amb temps no hauria d'haver problema pel canvi de calendari. Ja s'ha fet en handbol o bàsquet", ha apuntat.

Això sí, veu molt verda encara a la selecció que serà amfitriona. "Cal canviar el xip en una cultura que no ha hagut d'esforçar molt, fer-los competitius. Perquè a vegades els futbolistes d'aquí fan off en el seu cap en el minut 30 i s'acaba el partit. A Qatar el nivell físic és bo, el tècnic acceptable, però falla el tàctic ", ha apuntat sobre el combinat catarí.