Futbol platja

El Roses Platja somia en la cirereta de la Copa

El club rosinc queda a les portes d’Europa, però es veu preparat pel torneig d’aquesta setmana

La plantilla del Roses Platja a l'última seu.

La plantilla del Roses Platja a l'última seu. / Roses Platja

Roger Illa

Roger Illa

Les paraules del president, Dani Haro, són clarividents: «Hem arribat a fer un joc tan vistós, amb jugadors tan contrastats internacionalment i amb uns nois del futbol base que han millorat tant, que el nostre objectiu va passar a ser el de classificar-nos per a la Copa d’Europa». Segurament, ni els més optimistes dins el Roses Platja s’imaginaven que, un cop acabada l’última jornada de lliga, la sensació general seria de decepció per no assolir la competició europea. No deixa de ser un bon indicador del progrés i la feina ben feta d’un club que millora any rere any i que, aquest estiu de 2024, ha acabat la competició nacional en quarta posició, la millor de la seva història. Una plaça que no li valdrà l’accés a l’Euro Winners, però que omple d’autoconfiança el Roses Platja abans de disputar una Copa RFEF que no ha guanyat mai.

Tot i no classificar-se per la Copa d'Europa, el Roses Platja ha acabat la competició nacional en quarta posició, la millor de la seva història

S’escapa Europa

El Roses ho ha tingut a tocar. L’equip va afrontar l’última seu, a Torrox, en la tercera posició. La va poder mantenir fins al tercer partir del cap de setmana, l’últim de les divuit jornades de lliga, però un empat contra el Recreativo de Huelva, sumat a la victòria del Marbella, li ha tret la posició europea als rosincs per un sol punt. Un daltabaix inesperat que, pel president Dani Haro, no taca una temporada que ha anat «increïblement bé». «És la millor posició que hem assolit mai a la lliga. És la primera divisió nacional, hi ha molt nivell, grans clubs i costa molt estar a dalt», destaca Haro.

El Roses Platja, celebrant la victòria als Campionats de Catalunya

El Roses Platja, celebrant la victòria als Campionats de Catalunya. / Roses Platja

El directiu ha remarcat que el Roses Platja ha estat l’únic equip que ha pogut guanyar el campió, el Màlaga, i que no ha perdut contra el segon, el Recreativo.

"Tenim un equip per lluitar per la Copa. Seria una fita històrica, ja que mai l’hem guanyat"

Dani Haro

— President del Roses Platja

El somni de la Copa

La victòria al Campionat de Catalunya li va atorgar el bitllet per la Copa RFEF al Roses. La gran temporada de l’equip, i l’oportunitat d’ajuntar tots els jugadors que han participat amb l’equip en diversos moments de la lliga, omplen d’il·lusió el conjunt groc-i-negre. «Tenim un equip per lluitar pel campionat. Seria una fita històrica, ja que mai l’hem guanyat», confessa Haro. L’aventura de la Copa s’inicia aquest mateix dimarts, amb dos partits a les deu i les sis de la tarda contra el San Javier i el Torrejón. Dimecres a les onze es clou la fase de grups contra el Màlaga. A la mateixa tarda hi ha les hipotètiques semifinals i, dijous a les onze, una final que el Roses Platja somia en trepitjar. Guanyar aquest torneig o quedar subcampió per darrere el Màlaga, a més, suposaria l’accés a la Supercopa del cap de setmana. Tot un ventall d’opcions per un Roses Platja que ja s’acostuma a lluitar per tot.