Taekwondo

Jorquera serà el suplent olímpic en els Jocs de París

El taekwondista rosinc s'havia quedat sense plaça, però estarà a la cita olímpic com a company de proves de Javier Pérez, el titular en la categoria de pes ploma (-68 kg)

Joan Jorquera

Joan Jorquera / CEDIDA

Empordà

Empordà

El taekwondista rosinc Joan Jorquera va saber, el desembre passat, que es quedava sense el somni de competir als Jocs Olímpics de París. Ara bé, el competidor del TKD Joan's, de Roses, serà finalment a la cita francesa, però com a suplent de Javier Pérez, el taekwondista que ha obtingut la plaça per Espanya en pes ploma (-68 kg).

Jorquera entrenarà amb l'equip olímpic espanyol aquest estiu al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid per a preparar els Jocs de París, en què el taekwondo entrarà en escena a inicis d'agost. L'altempordanès ja ha participat, aquesta setmana, en sessions compartides també amb els equips olímpics de Corea del Sud i d'Autràlia.

El rosinc és especialista en pes gall (-63 kg) i va arribar a ser el número u del món durant quasi un any, però els últims mesos es va haver d'adaptar a lluitar en -68 kg ja que només aquesta segona categoria és olímpica. En pes ploma, tenia com a rival directe el madrileny Javier Pérez, que ja havia anat als anteriors Jocs de Tòquio i que ara buscarà medalla als de París.

Preparar-lo pels Jocs de Los Ángeles

La direcció tècnica de la Reial Federació Espanyola de Taekwondo té previst preparar Jorquera per anar als Jocs Olímpics de Los Angeles del 2028, però la seva irrupció els últims anys havia fet que tingués opcions fins i tot d'anar a París. Tot i quedar-se sense el premi de competir als Jocs Olímpics, Jorquera ha tingut un paper molt destacat els últims mesos, penjant-se dues medalles de bronze consecutives en pes gall (-63 kg) en els Campionats del Món celebrats a Azerbaidjan i a Mèxic, entre altres èxits.