Roses es converteix en l'epicentre del «futplatja» estatal

Aquest cap de setmana la platja del Rastrell acull una fase de la primera divisió espanyola i el següent el Campionat de Catalunya

Raul Blanco, fent una xilena en un entrenament amb el Roses Platja

Raul Blanco, fent una xilena en un entrenament amb el Roses Platja / FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Els dos primers caps de setmana de juny la platja del Rastrell de Roses serà l’escenari del millor futbol platja català, estatal i fins i tot mundial. Entre aquest divendres 2 i diumenge 4 es disputarà una fase del Campionat Nacional de Primera Divisió en categoria masculina i femenina –10 equips per cada bàndol. I, el cap de setmana del 10 i 11 de juny, es jugaran els Campionats de Catalunya amb 36 conjunts repartits en diferents categories.

El Club Esportiu i de Lleure Platja de Roses en serà l’amfitrió. És el primer cop que el club organitza aquest tipus de campionats. Aquest cap de setmana el primer equip masculí i femení del Roses Platja competiran a la màxima categoria espanyola. El Campionat Nacional de Primera Divisió –organitzat per la Reial Federació Espanyola de Futbol– té nou jornades i es divideix en tres fases. Els nois que entrenen Nelson Hinojosa i Marcos Revidiego van debutar a la lliga el cap de setmana passat a Rota (Cadis), guanyant dos dels tres partits: triomfs contra el Playas de San Javier (1-3) i el Santa María (2-10), i derrota ontra el Recreativo de Huelva (5-3), un dels favorits.

Les tres següents jornades (segona fase) es disputaran a Roses i les últimes tres es jugaran a Huelva de l’11 al 13 de juliol. Les noies, per la seva part, jugaran la primera fase a Roses.

La platja del Rastrell, a l’espai conegut com Les Palmeres, davant l’Hotel Marítim, es podran veure en acció jugadors de la selecció espanyola –amb la samarreta del Llevant–, argentina, brasilera i japonesa. Hi haurà partits entre divendres i diumenge, des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda. Consulteu els horaris clicant aquí.

El 10 i 11, Campionat de Catalunya

Un cop acabada la fase de la lliga espanyola, el 10 i 11 de juny Roses acollirà els Campionats de Catalunya, organitzats per la Federació Catalana de Futbol. La màxima competició catalana de clubs comptarà amb la participació d’un total de 36 equips, repartits en sèniors i juvenils –en categoria masculina i femenina–, cadet i infantil.

Suli Batis, el rosinc que juga amb Espanya i el Llevant

Soleiman Batis El Asri té 20 anys, és de Roses i és el millor jugador local de futbol platja. Aquest cap de setmana competirà, a casa, en el Campionat Nacional de Primera Divisió. Però no ho farà amb la samarreta del Roses Platja, sinó amb la del Llevant. Suli Batis es va formar a l’escola del Club Esportiu i de Lleure Platja de Roses i les seves bones actuacions li van permetre fitxar, l’any passat, pel club granota, un dels màxims favorits de la competició. El rosinc, a més, també juga a la selecció espanyola absoluta de futbol platja des de fa dues temporades. Quan no juga a la sorra, ho fa a la gespa. Aquesta temporada 2022/23 ha vestit la samarreta de la Jonquera, de Segona Catalana, actuant d’extrem.