El Roses regna a Tordera a l’inici de la fase d’ascens

Els rosincs augmenten el coixí a 7 punts després d’imposar-se a un rival que tenia jugadors de baixa per la disputa de la King’s League

Una jugada d’arxiu del Marca de l’Ham-Roses, del febrer. | LLUÍS RIBERA

Una jugada d’arxiu del Marca de l’Ham-Roses, del febrer. | LLUÍS RIBERA / LL.R. ROSES

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L’Agrupació Esportiva Roses ha començat la fase d’ascens a Primera Catalana amb victòria a Tordera (0-1), posicionat en places directes per pujar i augmentant a 7 els punts de marge. Els rosincs van vèncer a Tordera contra un rival que tenia les absències de tres jugadors (Aleix Massegú, Gio i Feliu) que l’endemà disputaven la final a quatre de la King’s Leage al Camp Nou. El Roses va demostrar perquè continua regnant a Segona –van ser primers de la primera fase– i en van fer prou amb un solitari gol del pitxitxi Alioune Gueye només començar.

El Roses fitxa Neo Requena (Selvatans) i la Jonquera, sense res en joc, deixa marxar Sergi Pascual al Banyoles

A Tordera, l’entrenador Eric Pérez va fer debutar el segon fitxatge per a la fase d’ascens, el davanter Neo Requena, procedent del Selvatans. L’exjugador del Llançà i futbol base del Figueres portava 10 gols amb els de la Selva de Mar, cuers de Tercera Catalana. Requena es va estrenar a terres maresmenques igual que el pivot Galder Oronoz, arribat a Mas Oliva fa pocs dies procedent de l’Escala, de Primera Catalana.

Pel que fa al capítol de baixes, la Jonquera, amb la permanència a la butxaca, ha deixat marxar Sergi Pascual al Banyoles, d’una categoria superior. Ja sense ell, els fronterers van cedir al camp del Ca l’Aguidó (3-2) amb gols de Marc Borràs i Edgar Almendros.

Robert dona vida al Viladamat

Dels altres equips altempordanesos del grup, el Viladamat només s’hi juga alguna cosa. Els de Botxi van donar un pas important per la permanència ja que es van desfer del seu rival directe, el Gironès-Sàbat (3-2), amb un trio de gols de l’incansable Robert Fernández.

D’altra banda, el Marca de l’Ham va puntuar al camp del Calonge (1-1) amb gol d’Alberto Jiménez, mentre que l’Empuriabrava-Castelló, ja sense Xavi Agustí, va salvar un empat davant el Cassà (2-2) amb gols d’Aleix Caball i Marc Carreras.