La Jonquera aplega 300 ciclistes a l’Open Girona de BTT

Podis per al cabanenc Gerard Blanch i per a la jonquerenca Júlia Pujol i «valoració molt positiva» per part dels organitzadors de la prova

Una imatge de la cursa de diumenge a la Jonquera. | JOSEP RIBAS

Una imatge de la cursa de diumenge a la Jonquera. | JOSEP RIBAS / REDACCIÓ. LA JONQUERA

Redacció

Prop de 300 ciclistes van participar, el diumenge passat a la Jonquera, a la segona prova de l’Open Girona BTT. La competició era organitzada pel club esportiu Tramuntana X-Trem i l’Ajuntament i agafava el relleu de la cursa de Vilajuïga. En categoria elit, els vencedors van ser Pau Aguilera i Esther Villaret, mentre que Pau Viladelbosch (TerBikes-Baix Ter) va ser el corredor sub-23 més ràpid. El podi també va tenir representació local, ja que el corredor de Cabanes Gerard Blanch (Radikal Bikes), guanyador de les anteriors edicions, va ser segon en elit, mentre que la jonquerenca Júlia Pujol (TerBikes-Baix Ter) també va pujar al segon calaix més alt.

Jep Coromines, membre del club organitzador, fa una «valoració molt positiva. Fa quatre anys, quan vam iniciar aquesta aventura, no ens pensàvem arribar en aquest nivell». L’evolució de la cursa fa que es treballi per un canvi de recorregut immediat, un fet que anirà acompanyat d’un «pas endavant» de la mà de la Federació Catalana de Ciclisme, que vol potenciar el campionat. «També cal remarcar l’esperit transfronterer que tenim des de l’organització i l’Ajuntament, que s’ha traduït amb representants de la Catalunya del Nord que tenen un gran nivell».

Castell-Platja d’Aro, Quart i Sant Hilari Sacalm agafaran el relleu de l’Open Girona BTT les properes setmanes.