Llers supera amb nota la seva primera mitja marató de muntanya

L’Embruixada Trail rep 250 participants en els circuits de muntanya de 21 i 12 km, amb triomfs per als favorits Pep Pagès i Aina Cusí

El podi masculí i femení de la mitja marató de muntanya de l’Embruixada Trail, de Llers. | LLUÍS RIBERA

El podi masculí i femení de la mitja marató de muntanya de l’Embruixada Trail, de Llers. | LLUÍS RIBERA / lluís ribera. llers

Lluís Ribera

Lluís Ribera

250 participants van prendre part, el diumenge passat a Llers, a la primera edició de la cursa de muntanya Embruixada Trail, amb recorreguts de 21 i 12 km. A la categoria reina, els favorits van respondre a les expectatives i els triomfs van ser pel vilabertranenc Pep Pagès i per la llançanenca Aina Cusí.

Moments inicials de l'Embruixada

Moments inicials de l'Embruixada / LLUIS RIBERA

Pagès (RedInk), que venia de vèncer a les curses d’Espolla (10 km) i de Palau-saverdera (21 km), va aturar el cronòmetre en 1 hora i 40 minuts després de córrer en un desnivell acumulat de 500 metres entre corriols –enfangats, per la pluja caiguda la nit abans–, camins, castells, ermita (Sant Quirze d’Olmells), la Garriga i barraques i parets de pedra seca, entre els quals el recentment estrenat Camí Ceboller. La mitja marató llersenca va arribar fins a pobles de l’entorn com Terrades, Cistella i Vilanant. Per la seva part, Cusí (Merrell), vencedora a la Sussissa, va creuar la línia d’arribada en 1 hora i 56 minuts.

Els podis de la ruta de 21 km els van completar Ramon Puig i Jordi Uró, per un costat; i Marilí Yamilet Banegas i Cuca Novellón. A l’altre recorregut, finalment de quasi 12 km, els calaixos van ser els següents: Víctor Da Costa, David Gacia i Albert Zamora (masculí) i M. Àngels Carreras, Ester Ferrusola i Núria Arenas (femení). Consulteu les classificacions senceres clicant aquí.

El podi de la cursa de 12 km

El podi de la cursa de 12 km

La cursa era organitzada per l’Ajuntament de Llers. Màrius Vergés, primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, explicava després de la prova que «ha estat un èxit, ens havíem marcat acollir un màxim de 300 participants en ser el primer any i han estat 250. Hem tingut un gruix dels corredors i corredores més potents de la comarca. Pels imputs que ens han arribat, considerem que els recorreguts han agradat, de trencacames i amb molts corriols». Vergés també agraeix «la gran tasca» de l’equip tècnic de l’Embruixada i ja preparen la segona edició de la modalitat de BTT de l’Embruixada, per a finals d’octubre.

TEMES