Figueres

La Unió venç el líder l’Escala per apropar-s’hi

La distància és de 5 punts, amb una plaça d’ascens en joc, quan queda tota la segona volta

Albert Genís (4), controlant la pilota davant Marc Bech (8). Els dos, van marcar el gol de l’ex.

Albert Genís (4), controlant la pilota davant Marc Bech (8). Els dos, van marcar el gol de l’ex. / UEF

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El Figueres, segon classificat, va salvar la vida davant el líder l’Escala i afrontarà la segona volta de Primera Catalana amb les aspiracions intactes de l’ascens a Tercera RFEF. Els escalencs, líders indiscutibles durant tota la temporada, sabien que un triomf a Vilatenim els hauria rellançat amb 11 punts de coixí respecte als figuerencs, però la derrota 2-1 ha fet que la distància s’escurci a 5. El frec a frec està servit i en els propers 16 partits es decidirà l’única plaça d’ascens que està en joc. El partit de tornada ja està marcat en el calendari: el 21 de maig en el Nou Miramar –que ara està instal·lant gespa artificial– en el que serà el penúltim partit de la lliga.

FIGUERES - L’ESCALA 2-1

El derbi altempordanès del grup va portar, tot i la fred i la tramuntana, prop de 400 espectadors a Vilatenim, que estrenava gespa artificial. L’Escala d’Arnau Sala, exjugador i exentrenador en la travessia del desert en plena refundació, es va avançar amb un gol de Marc Bech, que no va tenir pietat contra el seu exequip (23’). A la Unió de Seni Comas no li van tremolar les cames, i just després Pime situava les taules de penal (28’). Aquest, era el cinquè gol del de Santa Llogaia, que el col·loca com a màxim realitzador de l’equip per davant Ferrón, baixa per lesió en el duel. A davant, els escalencs també tenien l’absència notable d’Ignasi Massó.

A la represa, el Figueres es va posar per davant després que Albert Genís també anotés el gol de l’ex en aprofitar una pilota solta a dins de l’àrea després d’un córner (54’). Fins al final, accions a dues bandes i el resultat ja no es va moure més.

Valoracions de Comas i Arnau

Comas va explicar a la roda de premsa que «ha estat un derbi molt disputat i dificilíssim. Guanyar era important. L’Escala és líder perquè està fent molt bon treball». Per la seva part, Arnau va comentar que «per guanyar a Vilatenim has de donar un plus. El Figueres ha estat millor que nosaltres durant molts minuts. Per mi, el penal xiulat en contra no ho era».