L'àrbitre derrota al Girona al minut 100 (1-0)

El Girona perd en el descompte per un penal complicat de justificar

Miguel Gutiérrez tapant un xut de Gerard Moreno.

Miguel Gutiérrez tapant un xut de Gerard Moreno. / EP

Jordi Bofill

Un penal en la darrera acció ha canviat el destí del Girona, que ha perdut contra el Vila-real tot i merèixer puntuar. Del Cerro Grande ha estat el protagonista: primer xiulant un d'Oriol Romeu que Gazzaniga ha desviat a xut de Gerard Moreno; i després un de Juanpe per una suposada agafada al qual l'argentí no ha pogut fer res davant Parejo, l'autor del gol.

En la primera part, el Vila-real i el Girona han protagonitzat un intercanvi de cops que podia haver decantat el marcador per a qualsevol dels dos bàndols. Els groguets han sortit bé, amb una doble ocasió de Yeremy al pal i un xut de Baena que ha desviat Gazzaniga. La resposta dels de Míchel, que han crescut a mesura que ha avançat el període, ha estat poc afortunada: un xut d'Aleix ha sortit fregant el pal i Reina ha frustrat Stuani en l'u contra u.

El partit s'ha anat embrutant, amb moltes interrupcions i targetes, un fet que podia incitar a pensar que beneficiaria el Girona. Els de Setién, però, s'han apoderat de la pilota i han anat acumulant ocasions, especialment dues rebutjades per la defensa blanc-i-vermella. En atac l'equip català s'ha estirat massa poc, dominat pel contrari

Per acabar-ho d'adobar, Santi Bueno ha estat expulsat en el tram final. Gazzaniga, que ho havia rebutjat tot, fins i tot el penal de Gerard Moreno, s'ha vist impotent en el xut de Parejo. I tot, per Del Cerro Grande.

Vila-real 1-0 Girona

Vila-real: Reina, Yeremy (Morales, 81'), Mandi, Pau Torres, Cuenca (Mbacke, 61'), Mojica (Alberto Moreno, 86'), Parejo, Baena, Capoue (Trigueros, 81'), Chukwueze (Collado, 86') i Gerard Moreno. Entrenador: Quique Setién.

Girona: Gazzaniga, Arnau, Bueno, Bernardo, Miguel Gutiérrez (Juanpe, 81'), Romeu, Villa (Valery, 75'), Iván Martín (Yangel Herrera, 64'), Aleix Garcia (Borja García, 75'), Riquelme i Stuani (Castellanos, 64'). Entrenador: Míchel Sánchez.

Gols: 1-0 Parejo, de penal (90+11').

Àrbitre: Del Cerro Grande (Comitè Madrileny).

Targetes grogues: Gerard Moreno (18'), Yeremy (25'), Miguel Gutiérrez (32'), Pau Torres (37'), Stuani (40'), Baena (45+1'), Alberto Moreno (90+6') i Juanpe (90+8').

Targetes vermelles: Bueno (3' i 78').

Estadi: La Ceràmica, 15.129 espectadors.