La Mitja nota una major presència de corredors de la Catalunya Nord

Pau Castellvell i Elisabet Martín són els guanyadors de la prova de 21 km, i Raoul Raus i Fatiha Abdouche, de la de 10 km

Instants abans de l’inici de La Mitja de Figueres, a la Torre Galatea, el diumenge passat. | JORDI BLANCO / lluís ribera. figueres

Lluís Ribera

Un miler de participants van prendre part en la sisena edició de La Mitja de Figueres. L'esdeveniment es va dividir entre el dissabte, amb la cursa infantil La Menuda i la cursa adaptada; i el diumenge, amb les proves de 10 i 21 km per asfalt. En l'àmbit competitiu, els vencedors de La Mitja van ser Pau Castellvell i Elisabet Martín (21 km), i Raoul Raus i Fatiha Abdouche (10 km). Els organitzadors, l'Associació Mitja Marató de Figueres, valoren molt positivament la celebració d'aquesta prova consolidada i destaquen l'alta presència de corredors de la Catalunya Nord, prop de 120, «sobretot d’Argelers i Perpinyà».

La pugna pels podis va ser molt renyida. | JORDI BLANCO

La pugna pels podis va ser molt renyida. | JORDI BLANCO / lluís ribera. figueres

El president de l'associació, Lluís Rodríguez, valora l'èxit d’una Mitja on «s’ha tornat a la normalitat». El diumenge al matí, 700 participants van córrer per Figueres (amb sortida a la Torre Galatea i arribada a la plaça Catalunya) i els voltants (Vilabertran, Peralada i Cabanes).

Una imatge d’una de les arribades de La Mitja. | JORDI BLANCO

Una imatge d’una de les arribades de La Mitja. | JORDI BLANCO / lluís ribera. figueres

El director de la cursa, Francesc Pous, destaca que va ser una Mitja «molt participativa i festiva, i amb ganes d’expansió territorial» mentre que Toni Corona, responsable del voluntariat, parla d’una «resposta fantàstica de la ciutadania», amb la presència de 200 voluntaris. Els beneficis de la cursa es destinaran a entitats locals. El dia abans, 250 alumnes de fins a 12 anys de diferents escoles de Figueres van participar en la recuperada La Menuda i una vintena de persones amb discapacitat van córrer una cursa adaptada en el Dia Internacional de la Discapacitat.

Mirant cap al 2023

La Mitja aspira que La Menuda «augmenti la participació i es pugui «batre el rècord de la prova de 21 km», afegeix Rodríguez, que fixa en mil el límit d’inscripcions de les curses de 10 i 20 km «si volem mantenir la qualitat». Després de superar amb nota sis edicions, no es plantegen acollir una marató: «Ni l’associació ni l'administració tenim infraestructura per fer una marató en condicions», reconeixen.

Amb 73 anys, el corredor de més edat en acabar els 10 km

Jean Pierre Lahou no va pujar a cap podi, però té l’honor de ser, amb 73 anys, el corredor més veterà que va participar en La Mitja de Figueres, en aquest cas a la prova de 10 km. A l’altre bàndol, l’atleta més jove en completar la cursa (també, als 10 km) va ser Joel Romano, de només 13 anys i membre del Gich’s Sessions de Navata.