L’Ajuntament de la Jonquera ha presentat un nou producte turístic, ‘La Gravelera’. L’acte va tenir lloc el passat dimecres 26 d'octubre als Porxos de Can Laporta i va comptar amb la participació de l’alcaldessa Sònia Martínez, les regidores Lluïsa Macias i Míriam Lanero i els regidors Jordi Picornell i Rafael Medinilla, així com amb la presència del director del Parc Natural de l’Albera i de membres de l’entitat Empordà Turisme. «L’equip de govern volem convertir la Jonquera en l’epicentre del ciclisme gravel a Catalunya. Sabem que ens trobem en un indret estratègic de luxe i que disposem d’un magnífic enclavament i d’una fantàstica infraestructura natural amb pistes en bon estat i carreteres interiors molt poc transitades. De la mà del nou producte turístic jonquerenc, volem continuar impulsant i promovent el turisme actiu i de natura al poble», afirma la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Lluïsa Macias.

La Gravelera és una proposta circular de dos dies de durada amb sortida i arribada a la Jonquera que impulsa la modalitat de ciclisme gravel, tot i que també és apta per a recórrer amb bicicleta de muntanya. El traçat descobreix el costat més salvatge i indòmit de l'Empordà, travessant el Parc Natural de l'Albera fins a arribar al Parc Natural de Cap de Creus. En concret, la primera etapa va des de la Jonquera fins a Port de la Selva i consta de 80 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.850 metres. La segona etapa, amb gairebé 87 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.510 metres, surt des de Port de la Selva i s’endinsa en una ruta molt poc coneguda per pistes i corriols fins a Cadaqués. Així mateix, després de recórrer la línia de la costa més salvatge de la Costa Brava, el Parc Natural del Cap de Creus, el recorregut passa per Roses i Peralada i finalitza a la Jonquera.

Emmarcada en el Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic de la Jonquera, La Gravelera ha comptat amb la col·laboració de grans referents del cicloturisme a Catalunya, entre altres l'ideòleg de la ruta Pirinexus, la ruta Transpirinenca, la ruta Pedals de Foc o la ruta Volta al Cadi qui ha donat suport en el disseny de l'itinerari. En aquest sentit, la setmana passada, l’organització i l’equip de col·laboradors van portar a terme un treball de camp conjunt sobre el terreny per tal d’acabar de perfilar el nou producte turístic jonquerenc que molt aviat es començarà a comercialitzar.