L’Ajuntament de Castelló d’Empúries fa temps que treballa amb la idea de construir un centre de rem a Empuriabrava, on desenvolupa les seves activitats l’exitós Club Xon’s, un referent d’aquest esport a Catalunya. Ara, aquest projecte ja és una mica més a prop de veure la llum després que el projecte d’aquest equipament hagi estat objecte del treball final dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV).

El Centre de Rem, que es vol ubicar a la Bocana d’Empuriabrava, a la Platja Petita, és fruit d’una decisió presa per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i proposada al Departament de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya i a la concessionària de l’espai on es vol construir. Aquesta iniciativa es va prendre prèviament al desenvolupament de les propostes realitzades pels estudiants d’arquitectura de l’ETSAV- UPC, els quals han realitzat en el taller de projectes que tracta l’equipament públic i l’espai públic, coordinat pel doctor arquitecte i professor Joan Curós i Vilà.

El resultat d’aquests treballs, en total vuit maquetes, es poden veure des d’aquest divendres passat, dia setze, en una exposició al nou l’Auditori del Centre de Serveis Puigmal. L’obertura va comptar amb la presència de l’alcalde de Castelló Salvi Güell; Joan Curós, coordinador del taller de projectes de l’ETSAV- UPC i  alumnes del taller d’arquitectura. L’exposició romandrà oberta fins a final d’any.

Des de l’ajuntament, s’ha volgut aprofitar l’avinentesa per inaugurar també aquest nou espai, situat al Centre de Serveis Puigmal, i que permetrà celebrar-hi actes i activitats diverses.