Aquest dijous 26 d'agost al vespre va tenir lloc la presentació de la segona edició del Torneig Nord de bàsquet al Convent de Santa Clara. A l’acte hi va assistir Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries; Pere Torrent, alcalde de Peralada; David Bigas, regidor d’esports de l’Ajuntament de Peralada; Stephane Juanola, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Llançà; Lolita Iglesias, representant de la Federació Catalana de Bàsquet; Oriol Rabert, president del CB Adepaf; Marc Bertran, president de l’UCAP; Joan Costart, president del CB Grifeu; i Josep Roca, president del CB Castelló.

EL TORNEIG NORD

La competició, organitzada pel Bàsquet Nord, està dividida en diferents dates. D’una banda, el 2, 3 i 4 jugaran els equips infantils a Figueres i Castelló d’Empúries. D’altra banda, el 9, 10 i 11 de setembre ho faran el mini masculí, i el mini femení, novetat d’aquesta segona edició. En el seu cas, competiran a Peralada, i a Llançà, la nova seu d’aquesta segona edició.

Com l’any passat, participen en el torneig equips de molt de renom, entre els quals hi ha moltes pedreres d’equips professionals de primer ordre, equips d’arreu de l’estat i equips internacionals. Així mateix, és el cas del Barça, la Penya, el Valencia Basket, el Manresa, el Bàsquet Girona, el Femení Sant Adrià o el Gran Canaria. També vindran el Ponce Valladolid, el San Blas Alicante i la Salle Còrdoba. A més del Bayern de Munich (Alemanya) i el Soproni (Hongria). Amb tot, completen els quadres respectius els equips amfitrions del CB Adepaf Figueres i de l’UCAP Peralada.

MÉS EQUIPS, MÉS PARTITS

Respecte a la primera edició, han augmentat el nombre d’equips i clubs participants. Els quadres masculins seran de 16 equips en format eliminatòria; els femenins seran de 12 l’infantil, i de 8 el mini, en format fase de grups. Cada equip jugarà quatre partits independentment dels seus resultats. En total 52 equips participants, de més de 30 clubs diferents.