Un cop més, Bagnaia s'ha alçat en la primera posició del podi del Gran Premi d'Àustria, després d'una cursa en què ha liderat amb solidesa des de les primeres voltes, i ha demostrat el gran ritme de les Ducati. Així ho demostrava també el seu company d'equip, Miller, que amb les dues Ducatis satèl·lit de Bastianini i Martín, acaparaven els quatre primers llocs després de la sortida. L'estratègia de pneumàtic del poleman, que duia les gomes toves ha començat a caure posicions, fins que un problema amb les llantes, l'han obligat a abandonar després d'una sortida de pista.

Les Aprilia tampoc estaven exemptes de problemes, amb Aleix Espargaró que tenia problemes per arrencar la moto a la Warm Up Lap, i Viñales, que tenia problemes amb el pneumàtic del darrere. Espargaró ha aconseguit una sisena posició, remuntant, després d'una sortida lenta, mentre que Viñales ha acabat 13è, després que Oliveira aconseguís avançar-lo al final del Gran Premi.

Mentrestant, Quartararo es mantenia a les portes del Top 5, primer lluitat amb Viñales i Espargaró, però el francès ha començat a marcar un gran ritme a partir de l'equador de la carrera, i ha aconseguit atrapar a Martín i Miller, amb un avançament molt complicat però exitós, que li ha brindat una segona posició que ha mantingut fins al final de la cursa. Miller ha quedat tercer, i Martín ha acabat a la desena posició, per darrere de Bezzecchi, després d'una caiguda mentre lluitava amb l'australià en les darreres voltes.

Tot darrere, arribava el primer pilot del Mooney VR46 Racing Team , Luca Marini, que obté el millor resultat de la seva vida a la categoria reina, després de ser cinquè al mateix circuit d'Àustria, l'any passat. El petit dels Rossi, s'ha vist involucrat en diverses lluites al principi de cursa, amb Aleix Espargaró, i posteriorment amb Zarco, que ha acabat 5è. Però tot i la falta de velocitat de la Ducati de l'italià, ha aconseguit escapar-se del grup perseguidor, i amb la caiguda de Martin ha assegurat la quarta posició.

Mir ha patit una caiguda a la corba 4 durant la primera volta de la cursa, després de perdre el control de la roda del darrere de la seva Suzuki, en un highside que ha resultat en una lesió al turmell. Rins ha acabat vuitè, darrere de Brad Binder.

Àlex Márquez ha acabat 14è, per davant de Dovizioso i Pol Espargaró, i més enrere, Bradl, Fernández, Savadori i Gardner. Morbidelli, Nakagami i Darryn Binder no han pogut acabar la cursa, ja que han caigut pels volts de l'equador del Gran Premi.

Els tres homes del podi han declarat, després del Gran Premi, que els ha costat molt mantenir els pneumàtics al llarg de les voltes, Bagnaia, per exemple: "quasi caic diverses vegades!", assegurava.

Després d'aquesta cursa, el mundial continua molt apretat, amb Espargaró a 32 punts dels 200 de Quartararo, però amb Bagnaia tan sols a 10 punts del català, abans d'arribar a Misano, pel Gran Premi de San Marino i la Rivera de Rímini el 4 de setembre.