Si a Vilafant i a Llançà es disputaven els campionats de Catalunya en categoria Mini Masculí i Infantil Masculí, a Figueres i Peralada hi tenien lloc els Campionats de categoria Mini Femení.

El pavelló Rafel Mora i el Municipal de Peralada, s’omplien de gent per presenciar el joc del s millors equips formatius de Catalunya en bàsquet femení. Els equips participants eren UE Mataró, CB Calafell, GEIEG UniGirona, Barça CBS, Sagrat Cor, CB Salt, Maristes de Lleida i el Wintym Femení Sant Adrià.

Cap de setmana de molt nivell

A la primera jornada del dissabte es van poder veure partits molt interessants com el que van disputar el GEIEG UniGirona i el Barça CBS, que va acabar amb un resultat de (52-68) per les de Barcelona. L’altre equip de la província de Girona era el CB Salt, un històric de la formació, també va fer un paper més que destacable durant el cap de setmana.

La final dels Campionats de Catalunya amb el pavelló Rafel Mora ple de gom a gom començava a les 12 de migdia. L’ambient que es respirava feia presagiar un partit disputat fins el final. Les jugadores de la Unió Esportiva Mataró i el Femení Sant Adrià eren les protagonistes d’un matx que enlluernava als amants de la tècnica individual, el joc col·lectiu i el bàsquet formatiu. El Femení Sant Adrià es va alçar amb la victòria per un (43-54). Al final del partit, es va fer l’entrega de premis amb una menció especial al CB Escolàpies de Figueres, club organitzador, per la seva 25a temporada.

Intensitat i bon joc

El caràcter competitiu que van mostrar els equips és digne d’admirar. Les jugadores de tots els equips transmetien passió per un esport i ganes de millorar. I és que aquesta és l’essència del mini-bàsquet, una de les etapes més importants pels joves que ben segur no oblidaran quan es facin grans.