Aquest passat cap de setmana se celebrava a Santa Pola, municipi de la província d’Alacant, el Campionat d’Espanya de llaüt. La competició, que estava formada per 24 equips d’arreu del Mediterrani, es va disputar en dos dies. Dissabte les semifinals i diumenge la final.

L’equip està format per vuit remeres: l’Eli, la Sònia, l’Eva, la Peña, la Judit, la Joyce, la Montse, la Beth i la Des, amb la Laura al timó i l’entrenador, Carles Fàbregas.

Algunes de les integrants de l’equip fa temps que viuen l’esport amb molta afició, participant a trails de muntanya però a un nivell amateur. Però tan sols fa tres anys que es van interessar pel rem i els èxits no han parat d’arribar.

La temporada 2019-2020 van presentar-se a competicions dins l’àmbit català per primera vegada, però la competició es va aturar arran de la pandèmia. La temporada següent, la 2020-2021 van participar en regates quedant primeres de Catalunya i quartes d’Espanya al campionat de Dénia.

Aquesta temporada han quedat campiones de Catalunya per segon any consecutiu i diumenge passat aconseguien el bronze a Santa Pola millorant així els resultats de la passada campanya.

Dedicació i molt esforç

Tot i les adversitats de lesions inesperades i algun positiu per Covid, l’equip s’ha sobreposat a les dificultats i ha acabat la temporada amb aquest gran èxit. «Per poder arribar fins aquí ens hem hagut de sacrificar molt, entrenem sis dies a la setmana, tres dies a l’aigua i tres fora», comenta Montse Vallès.

L’equip d’Empuriabrava compta amb la possibilitat d’entrenar als canals del seu municipi i això els facilita les coses quan les condicions meteorològiques no són les millors.

El bon ambient i la cohesió del grup són fonamentals per tirar endavant, «el nostre entrenador, en Carles Fàbregas ho diu molt clarament, el grup està molt ben avingut i això sempre suma», explicava Montse Vallès després de guanyar la medalla.

La timonera Laura Portal destaca els beneficis de la pràctica del rem: «crec que és l’esport on l’equilibri del grup té més rellevància, les individualitats han de quedar fora i el grup ha d’anar a una».