Tres dels quatre equips absoluts altempordanesos que es juguen l’ascens o la permanència en aquesta recta final de la temporada de bàsquet han tancat la jornada amb resultats positius. Les noies del Prisco l’Escala han guanyat amb autoritat al Pallejà (64-39) a la fase d’ascens de Segona Catalana. Tres equips mantenen un frec a frec pel lideratge amb dues victòries i una derrota. L’Escala juga diumenge a la difícil pista de La Bodeguita (12.30 hores).

L’Adepaf va guanyar el Pardinyes (68-58) i es posa líder en solitari de la fase de permanència de Primera Catalana (3-0). Els figuerencs encaren la segona volta de la lligueta amb moltes opcions de salvar-se (1r o 2n) i amb la tercera posició assegurada (jugarien una final contra un tercer d’un altre grup). Aquest dissabte reben el Matadepera (20 hores), que ve de guanyar el Molinet.

L’equip mixt de l’Adepaf a Castelló d’Empúries Albert Torrent

El Vilafant masculí ha encadenat la tercera victòria consecutiva a la fase de permanència de Segona Catalana davant del Calella (81-56). Diumenge juga a la pista del cuer CB Coll (18 hores). El femení, en canvi, va perdre a la pista del Somatec (50-29) i dissabte juga a Malgrat (17.30 hores).

Campionat a Peralada

L’UCAP, a Peralada, va organitzar els Campionats de Catalunya Infantil de primer any aquest cap de setmana, on es va imposar el CB Maresme Boet Mataró (80-58) contra el Barça B.

També hi va haver doble jornada dels sèniors mixtos de l’Adepaf, com a amfitrions a Castelló d’Empúries, en la lligueta dels Consells Esportius Catalans.

Duel júnior Grifeu-Roses

En les categories de base, cal destacar el duel comarcal júnior femení entre el Grifeu de Llançà i el CB Roses que va acabar amb la victòria de les locals (50-43).