L'italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP21) ha doblegat el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) al capdavant de la taula d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Espanya de MotoGP. Marc Márquez (Repsol Profunda RC 213 V) ha millorat notablement els seus registres i ha aconseguit el passi a la segona classificació directa.

Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) també ha millorat el registre de la primera jornada, amb unes condicions de la pista i climatològiques molt més favorables que li han permès esgarrapar més de tres dècimes de segon a la seva millor marca personal.

Un altre dels pilots destacats per millorar el seu temps ha sigut el campió del món de 2020, l'espanyol Joan Mir, qui ha col·locat el seu Suzuki GSX RR en la quarta plaça, entre els representants de Ducati Francesco "Pecco" Bagnaia i Jorge Martín, encara amb bastant temps d'entrenament per davant.

Amb el pas dels minuts els canvis en la classificació s'han intensificat, Bagnaia ha superat Quartararo al capdavant de la taula i el japonès Takaaki Nakagami (Profunda RC 213 V) ha fet el mateix amb Joan Mir, que no donava símptomes clars de millora.

Marc Márquez ha millorat el seu registre personal per posar-lo en 1.37.657, però aquest temps només el permetia ocupar la quinzena posició, gairebé nou dècimes de segon del més ràpid de la categoria.

El gran dubte s'havia de resoldre en els minuts finals, en els quals l'italià Enea Bastianini (Ducati Desmosedici GP21) i Jorge Martín (Ducati Desmosedici GP22) van entrar sent els únics que encara no havia rebaixat el seu registre del primer dia.

La primera bona notícia ha estat el temps de Marc Márquez, 1.36.925, que l'ha ajudat a pujar de la quinzena a la quarta posició, ja estava dins de la segona classificació. En una altra zona dos pilots d'Honda han acabat fora de la pista, el català Àlex Márquez i l'alemany Stefan Bradl, encara que cap dels dos ha patit danys personals considerables..

Ja amb la bandera de quadres onejant en meta, un altre dels pilots de Repsol Honda, el català Pol Espargaró, ha caigut en la corba tretze, la d'entrada a la recta, sense possibilitat de millorar i obligat a passar per la primera classificació, com també Alex Rins (Suzuki GSX RR), el francès Johann Zraco (Ducati Desmosedici GP22) o el portuguès Miguel Oliveira (KTM RC 16).

En la segona classificació directa s'han plantat, amb el millor temps, "Pecco" Bagnaia, Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Marc Márquez, el gironí Maverick Viñales, Enea Bastianini, Aleix Espargaró, Joan Mir, Jorge Martín i Jack Miller, tots ells en tot just tres dècimes de segon de distància.