L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de l’Escala, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme, organitza aquest diumenge, 10 d’abril, la 17a edició de la Marató d’Empúries a l’Escala. Tant la sortida com l’arribada de les curses serà a l’interior del recinte del Museu d’Arqueologia d’Empúries.

Dins del marc d’aquesta edició, tindrà lloc la celebració del Campionat de Catalunya de Marató del 2022. Aquesta serà la desena vegada que Empúries l’organitza, després que l’any 2007 és portes a terme per primera vegada a l’Escala.

Els actuals campions catalans són, en categoria femenina, Carmen Martín Valencia (A 4 el km.) amb un temps de 3:08:12 i Carles Montllor Vegas (La Blanca), en categoria masculina; amb un temps de 2:21:43.

A més de la cursa amb la distància oficial de la Marató, des de l’àrea d’Esports, han programat diferents circuits adaptats que inclouen la 12a Mitja Marató o bé la 12a Cursa dels 10 quilòmetres, a més de les proves de 5 quilòmetres que es correran dissabte, entre les quals hi ha la destinada als atletes més joves.

Curses descalcistes

Com que Empúries va ser la porta d’accés de les cultures gregues i romanes a la Península, l’organització ha obert de nou les portes a la història i rendirà un petit homenatge a la llegenda de Filípides. El soldat que va córrer descalç uns 40 quilòmetres que separen les ciutats de Marató i Atenes per anunciar la victòria dels grecs sobre els perses.

Així doncs, en el marc de la 17a edició de la Marató d’Empúries se celebrarà el 4rt Campionat de Marató, Mitja Marató i 10 km minimalista i descalcista d’Empúries.

Dissabte, el pavelló d’Esports acollirà la Fira, punt de reunió dels corredors, voluntaris i acompanyants que fan possible l’èxit d’aquest esdeveniment esportiu. Hi podran recollir els dorsals, gaudir de la degustació d’anxoves, recollir la bossa del corredor i fer les últimes inscripcions.