El pavelló municipal escalenc va vibrar com mai, dissabte al vespre, amb la victòria del Prisco l’Escala davant del Vall d’en Bas (74-62), el seu rival directe en la lluita pel títol de Tercera Catalana de bàsquet. L’equip de Toni Espinosa ho va donar tot, però el rival es va fer valer en algunes fases del joc, arribant a imposar-se en el tercer quart amb un ajustat 15-18. L’esperit de victòria i l’escalf d’un públic que omplia les grades, va ser el revulsiu que necessitaven els locals per a aconseguir el campionat i l’ascens a Segona.

Precisament en aquesta categoria, les escalenques van batre el Quart en un partit molt ajustat (52-51), assolint la quarta posició final que dona accés a la promoció d’ascens a Primera.

Pel que fa a la resta de la jornada dels equips absoluts de l’Alt Empordà, l’Adepaf va quedar sentenciat en el darrer lloc de Primera en perdre a la pista del Malgrat (64-60). Les baixes van marcar molt el matx. Tot i això, van plantar cara i van competir fins al final. El cap de setmana del 23 d’abril arrenca la fase de descens. Els seus rivals són Pardinyes, Matadapera i Manyanet Molins. Els dos primers del grup se salven, el quart baixa directe i el tercer juga una final contra un altre 3r d’un altre grup.

A Segona Catalana, el Vilafant va apallissar al Quart (100-54) i ha acabat vuitè amb una de les millors defenses del grup. A Tercera, el Castelló es va imposar a l’equip de les Escolàpies de Figueres (69-62) i tanquen la lliga en sisena i setena posició, respectivament.