La 20a edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC-Mediterranean International Cup) es disputarà del 12 al 17 d’abril a la Costa Brava i, l’Alt Empordà, tornarà a ser protagonista amb un total de 8 seus: Figueres, Roses -novetat d’aquest any-, Llançà, la Jonquera, l’Escala, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i Bàscara. A més, un total de 9 clubs de la comarca hi participaran: UE Figueres, CE Llançà, UE la Jonquera, CF Peralada, FC Bàscara, FC l’Escala, FC Sant Pere Pescador, CF Esplais i AE Roses.

L’esdeveniment permetrà veure partits entre clubs grans i petits, entre la categoria aleví i juvenil. La setmana passada va tenir lloc el sorteig dels grups, que deixarà enfrontaments entre equips de l’Alt Empordà amb rivals d’entitat i internacionals, com el Liverpool, Manchester United, Porto, Olympique de Marsella i de Lió, a més de Barça, Reial Madrid, Betis o Vila-real, entre altres.

Els partits més interessants són els següents: Peralada-Reial Madrid, Peralada-Barça, L’Escala-Manchester United, Figueres-Olympique de Marsella, Figueres-Liverpool i Llançà-Olympique de Lió (categoria U12); Figueres-Athletic de Bilbao i Roses-Betis (U13); L’Escala-Porto (U14); Figueres-Olympique de Marsella i Esplais-Vila-real (U15) i Figueres-Barça (U16). Podeu consultar la resta d’enquadraments dels grups amb representació altempordanesa a les xarxes socials del MICFootball.

El torneig, que no s’ha pogut celebrar els dos últims anys per la pandèmia, tornarà amb la presència de 300 equips procedents d’una trentena de països i comptarà amb futbolistes d’entre 12 i 20 anys que es repartiran entre 9 categories (des de l’U12 fins a l’U20).

«Estem molt contents de poder tornar i volem ser una magnífica experiència per a tothom que el pugui viure. Volem el millor MIC de la història, una altra vegada», explicava recentment en aquest Setmanari Juanjo Rovira, director de MICSports.

El seu objectiu és «gaudir d’uns dies de molt futbol, molta il·lusió, moltes energies i tornar a fer-la grossa com diem des de l’organització».