La Marató d’Empúries avança la seva data habitual i aquest any es farà el 10 d’abril, amb l’objectiu d’evitar la coincidència amb la Marató de Barcelona, que aquest any també ha mogut les seves dates. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del web esportslescala.cat/marato-dempuries o presencialment, al pavelló municipal d’esports (fins el 8 d'abril).

Des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de l’Escala, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme s’està organitzant, pel diumenge 10 d’abril de 2022, la 17a edició de la Marató d’Empúries a l’Escala. Tant la sortida com l’arribada de les curses, serà de l’interior del MAC Museu d’Arqueologia d’Empúries a l’Escala.

Es pot gaudir d’un entorn privilegiat i de gran bellesa com és Empúries, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un indret únic i privilegiat, ple de riquesa paisatgista, històrica i cultural.

Des de l’àrea d’Esports, es proposen cada any diferents circuits adaptats a les capacitats o preferències de cada corredor, des de la Marató (42,195km) a la cursa de 5 km, passant pels 10km i la mitja marató. En aquest sentit, aquesta serà la 17a Marató d’Empúries, la 12a Mitja Marató d’Empúries i la 12a Cursa dels 10 km quilòmetres d’Empúries.

Per incentivar i motivar la pràctica d’activitat física entre els més joves, i dels que no ho són tant, des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de l'Escala també s’ofereix en els darrers anys la Marató Infantil d’Empúries, que consisteix en diverses curses de curt recorregut, adaptades segons l’edat del participant.

Com és habitual, la sortida i l’arribada de la Marató es fa al Museu Arqueològic de Catalunya-Empúries, donant a la cursa un entorn absolutament únic i carregat d’història, passant entre les restes de l’antiga ciutat grega d’Emporion.