La Fundació Oncolliga ha creat una nova prova esportiva amb caire solidari. Es tracta de l'Oncotriatló, una prova que comptarà amb un apartat de córrer 10 km, un de nedar durant 2,5 km en aigües obertes i la última serà navegar amb caiac durant 5 km. Aquesta prova es farà el 28 de maig a Llançà i els participants podran escollir si la fan en parella o en equip, amb un màxim de sis persones. Si es fa en parella, tots dos membres hauran de fer el recorregut junts, però si es fa per equips es podran fer relleus, sempre i quan hi hagi dos membres de l'equip participant-hi. Les inscripcions seran de 30 euros per persona, però caldrà que els participants facin un donatiu d'entre 250 i 500 euros..

L'Oncotriatló obrirà les inscripcions a partir del 14 de febrer a través de la pàgina web oficial de la prova. En aquesta pàgina web també hi ha el reglament penjat per tal que tots els participants puguin consultar-lo. L'objectiu de l'Oncotriatló és recollir fons per a la lluita contra el càncer, tal com ja fa l'entitat amb altres proves com ara l'Oncotriatló o l'Oncobike.

El disseny del recorregut de la prova ha anat a càrrec de l'escola de piragüisme SK Kayak, l'escoleta Trail Running Cap de Creus i Tintoreres Swimmig Club. L'Oncotriatló tindrà el seu epicentre en el port de Llançà. La primera prova serà la cursa a peu de 10 km que resseguiran el contorn litoral pel camí de ronda fins a Cap Ras i acabaran amb una pujada i baixada al Castellar, un antic illot annexat al Port. Amb la modalitat del caiac, els participants aniran altra vegada fins al Cap Ras, resseguint la costa des del mar (5 km). En la modalitat de natació aniran fins a la platja de Grifeu i tornaran (2,5 km).

Els participants podran escollir si fan el recorregut en parella o en equips. En el cas en què ho facin en parella, els dos membres hauran de fer tot el recorregut junts i no es podrà fer relleu. Hauran de pagar 60 euros d'inscripció i fer un donatiu de 250 euros a la Fundació Oncolliga. Per contra, si es decideix participar en equip hi podrà haver fins a sis participants i es podran anar alternant en les proves, sempre i quan hi hagi dues persones al mateix moment fent el recorregut. La inscripció serà de 30 euros per cada membre i el donatiu serà de 500 euros.

Aquesta triatló se suma a la família de reptes esportius i solidaris que la Fundació Oncolliga Girona ha anat promovent els darrers anys i que s’han consolidat com una fórmula d’èxit. La pionera va ser l’Oncotrail (2013), una trail running pels camins de ronda del Baix Empordà i les Gavarres, i uns anys més tard, al 2016, es van posar en marxa l’Oncoswim (30 km de natació en aigües obertes, entre l’Estartit i Calella de Palafrugell) i l’Oncobike (200 km en BTT per la Vall de Llémena). Per aquest any ja hi ha programades dues noves iniciatives: l’Oncoesquimo, una prova d’esquí de muntanya prevista per al pròxim 27 de març a la Vall de Núria, i l’Oncotriatló, el 28 de maig.

La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de la demarcació de Girona. 

Amb el pas del temps, l'entitat ha ampliat la seva mirada i ha apostat per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica. Actualment ofereix un ampli ventall de serveis, que van des del suport psicològic fins a la fisioteràpia, passant per l’estètica oncològica, la marxa nòrdica terapèutica, el drenatge limfàtic, el banc de perruques, el préstec de material tècnic o la llar-residència al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta.