L'afició de la UE Figueres ha denunciat aquesta tarda «l'agressió física i verbal» a les jugadores del primer equip al camp del FB Montcada, després del partit d'ahir a La Ferreria. La comunitat unionista ha emès un comunicat en què exposa els fets ocorreguts en finalitzar el partit que enfrontava el primer equip femení amb el Base Montcada.

Els aficionats valoren "nefastament" l'actuació del comitè arbitral, considerant que "no va exercir la seva autoritat des de la professionalitat que requereix la seva posició".

L'afició reclama que "la violència no té lloc ni en el nostre esport ni en la societat", i denuncia que un home va assaltar el terreny de joc i va "agredir verbalment i físicament" les jugadores. D'altra banda, demana que no se'l deixi entrar en cap altra instal·lació esportiva. La mateixa entitat dona "suport absolut" a les jugadores unionistes afectades, i també a la resta de la plantilla i al cos tècnic.

Unes hores abans d'aquest comunicat, una altra sòcia de la UE Figueres també ha denunciat a través de Twitter els fets d'ahir al vespre a La Ferreira demanant que "l'agressió no quedi impune". A més, l'aficionada demana als dos clubs que donin resposta i, concretament al FB Montcada, que faci pública la identitat de l'agressor. Segons ella, es tracta de fets "clarament racistes".

El posicionament oficial del club

La resposta de la UE ha estat l'emissió d'un comunicat oficial aquesta tarda en què afirmen que els fets d'ahir han estat "una de les experiències més impactants en la nostra trajectòria al món del futbol". El club ha denunciat els fets ocorreguts, a banda d'exposar que en dies com ahir "el resultat és el que menys importa".

La UE Figueres demana solucions a l'àrbitra del partit, a més de protestar que "no va tenir cap problema en acceptar obertament la relació que mantenia amb les jugadores de l'equip local".

El resultat final del partit va ser de 4-4. Precisament, en el gol que va suposar l'empat per part del FB Montcada, l'equip figuerenc reclamava que "la golejadora va celebrar-lo abraçant i fent-li un petó a la nostra portera de forma provocativa".

L'agressió, al final de partit

L'agressió, però va arribar al final del partit, quan la golejadora del FB Montcada i la portera figuerenca, Fatu Balde, es van encarar, juntament amb altres jugadores que van intentar calmar la tensió. Un aficionat va saltar al camp i, segons s'exposa des de la UE Figueres, va agredir "físicament la portera i les jugadores Andrea Ripollès i Laia Palomeras", que van intentar tranquil·litzar-lo.

La policia va acostar-se fins al camp a denunciar els esdeveniments, però la UE Figueres manté que l'equip local "no va voler proporcionar-los el nom de l'home".

El club figuerenc condemna els fets i demana a la FCF una sanció per al FB Montcada, a més d'una altra per l'àrbitra.