L'Ajuntament de Figueres ha aprovat inicialment el projecte executiu d’obres per a la instal·lació de gespa artificial als camps de futbol de l’estadi de Vilatenim i de la Marca de l’ham.

Aquesta acció s’emmarca dins del pla de xoc dels equipaments esportius de la ciutat que té com a objectiu millorar i posar al dia les instal·lacions esportives de Figueres. El canvi de la gespa respon a la necessitat de donar solució al mal estat de la gespa existent, ja que no permet un correcte desenvolupament de les activitats esportives que s’hi realitzen.

El 22 de juny del 2021, els serveis tècnics municipals van encarregar a l'enginyer Tècnic Agrícola, sr. Victor Payrà Milan el projecte executiu d'obres i el 29 de desembre del 2021 el tècnic del Cap de Servei d’Enginyeria i Medi Ambient va emetre un informe favorable a l’aprovació del projecte.

El regidor d’Esports, César Barrenechea valora molt positivament aquesta acció “la gespa dels estadis no és adequada per les activitats esportistes que s’hi realitzen, fa anys que està obsoleta, i aquest canvi suposarà una gran millora pels diferents equips esportius que en fan ús”.

L’Alcaldessa de Figueres destaca que “és un dels primers passos per a transformar els equipaments esportius que necessiten urgentment una renovació total. Aquesta actuació anirà seguida de moltes altres que es traduiran en una gran millora en comoditat i seguretat per als clubs esportius que utilitzen les instal·lacions”.