Els rosincs Rafael Ortiz Gutiérrez i Èric Michelet Martín s’han proclamat campions del Rally Girona a la modalitat Off Road Classic Cup amb el Tela Marinera Team, dominat en la general i en la categoria 4x4. Per segon any consecutiu, els dos rosincs aconsegueixen l’èxit de la prova gironina, i és que l’any passat es van proclamar campions en modalitat 4x2 i TPR (Trofeu Panda Race), una modalitat on havien de competir aquest any, però una avaria en la primera prova celebrada a Begur va obligar a canviar el Seat Panda del 1986 per un Toyota RAV 4 del 1995.

«La veritat és que no ens ho esperàvem, cada any hi ha més nivell i és més complicat guanyar. A la primera cursa vam tenir una avaria, vam poder solucionar-ho per poder acabar la cursa en quarta posició, però vam haver de canviar de cotxe. Vam competir dues proves més, canviant a la modalitat 4x4, tot va estar obert fins al final, fins a l’última cursa», explica Ortiz sobre el periple després de la primera prova celebrada a Begur, on el Seat Panda va patir problemes tècnics. Ja en la segona cursa, a Palau-saverdera, els rosincs van acabar en segona posició i, en l’última prova, celebrada a Santa Coloma de Farners, l’equip va cloure en la quarta plaça. «Vam tenir problemes amb el GPS, però vam poder acabar bé i proclamar-nos campions amb només dues curses en modalitat 4x4», recorda Ortiz.

Així, el Tela Marinera Team s’ha proclamat campió de la general i de la modalitat 4x4 amb només dues curses en aquesta última, ja que la classificació va per punts i «molta gent només participa en una o dues curses». La constància, doncs, de l’equip rosinc és el que ha precipitat el seu èxit a la competició per segon any consecutiu en «off-road», en la seva tercera participació en el trofeu gironí, amb la vista posada al curs vinent.

Nous reptes

El Tela Marinera Team tornarà a competir en modalitat off-road, però també sobre asfalt. Enguany, els dos rosincs han participat en proves sobre asfalt sobre una furgoneta Renault Express del 1987 per provar el seu rendiment en la nova superfície. «Al mes de gener, tornarem a saber el calendari sobre terra i sobre asfalt. Repetirem a la prova gironina, però també volem participar en el campionat català sobre asfalt», explica Ortiz.

Amb els nous reptes a l’horitzó, Rafa Ortiz i Èric Michelet tornaran a competir aquest pròxim 2022 per seguir augmentant el seu palmarès sobre rodes.