La Mitja Marató de Figueres se celebra aquest diumenge 5 de desembre. Amb els dorsals limitats, encara hi ha disponibilitat per poder-se inscriure al recorregut de 21 km i 10 km, en el retorn d’una de les cites esportives per excel·lència de la ciutat de Figueres i l’Alt Empordà, arribant a la cinquena edició, marcada per les mesures Covid-19.

Després de la paràlisi del 2020, aquest any els membres de l'entitat han treballat dur per "intentar recuperar certa normalitat a la ciutat", afirma el President de L’Associació Atlètica Mitja Figueres, Lluís Rodríguez. Per això, tot i haver de suspendre la cursa infantil, La Menuda, han mantingut la de 21km i la 10km. La Fira del Corredor tampoc no es podrà celebrar per evitar aglomeracions, aixi com actuacions d'altres tipus (dansa, grups d’animacio, etc). El director de la cursa, Francesc Pous, assegura que estan "contents per tornar malgrat no poder oferir una gran festa de l'esport degut a les restriccions".

Uns 800 atletes s'han inscrit i entre les xifres "destaca l'increment de participació femenina" i que per primera vegada la de 10 té més inscrits que la de 21. Segons Pous, "això posa de manifest l'interès creixent de l'atletisme a la ciutat". Entre les corredores hi haurà Silvia Segura, Alba Batlle i Rosa Matamala i entre els nois Ewen Toulgoat i Arnau Turon a la 10km. Pel que fa a la participació masculina a la Mitja, el flamant guanyador de la Mitja Ripoll i rècordman de la Mitja de Figueres (01:05:42), Nan Oliveras, torna a la cursa on va aconseguir la seva millor marca personal a la 21km el 2018.

Per primera vegada arriba a la Mitja de Figueres, Samuel Dávila, un dels atletes figuerencs més rellevants i un dels més destacats aquest 2021 del panorama nacional i ja internacional de les curses de muntanya. Entre els amants del trail, es compta amb la participació de Miquel Corbera. L’encara jove atleta del Club Atletisme Montornes canviarà el trail i camp a través per l’asfalt de la capital empordanesa. Corbera ho ha guanyat pràcticament tot en aquest 2021, però el millor de l'any podria ser la seva imatge de fairplay, a la mitja Salomon Ultrapirineu, que va tenir envers el primer classificat aturant-se a recollir l’ampolla d’aigua que li havia caigut,

Entre els figuerencs es comptarà amb Artur Roig, Miquel Cruz i Enric Roura, entre d'altres.