Quatre entitats futbolístiques de l'Alt Empordà que han celebrat el seu cent aniversari aquest 2020 i 2021 reben el guardó commemoratiu de la novena i desena edició dels premis Amos de l’Àrea. Els seus representants recolliran el reconeixement a la festa que se celebra, aquest dimecres, a l'auditori dels Caputxins de Figueres, organitzada pel Setmanari de l'Alt Empordà i el Consell Esportiu amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i la Federació Catalana de Futbol.

CE Agullana

Any de fundació: 1920

President: Jaume Sales

Categoria: Quarta Catalana

La pràctica del futbol a Agullana es va iniciar l’any 1917, però no va ser fins al 1920 quan es va crear el Centre d’Esports d’Agullana. Es va començar a practicar al Prat d’Egna, després en un camp del mas de Can Daniel, posteriorment a l’Era d’en Serra, a tocar del que seria l’actual camp de La Sella, inaugurat el 1933.

Imatge històrica del CE Agullana Emporda.info

FC Empòrium

Any de fundació: 1920

Successors: CF Esplais i CF Empuriabrava-Castelló

Amb motiu dels cent anys de futbol a Castelló d’Empúries, el municipi ha recuperat de la seva memòria el primer club de futbol oficial de les nou entitats que han marcat la trajectòria d’aquest esport a Castelló. Actualment, el CF Esplais i el CF Empuriabrava-Castelló són els dos clubs castellonins que els han donat continuïtat.

Alineació de l'Empòrium, club pioner a Castelló d'Empúries Emporda.info

AE Roses

Any de fundació: 1921

President: Sergi López

Categoria: Segona Catalana

L’Associació Esportiva Roses és una de les entitats més antigues del municipi amb una estreta relació amb el dia a dia del poble. El club local va disputar els seus partits, durant molts anys, en un terreny de joc habilitat dins del recinte de la Ciutadella. Era un camp de terra i pedres, envoltat de parets històriques.

L'AE Roses jugant en el camp de la Ciutadella Emporda.info

FC Sant Pere Pescador

Any de fundació: 1921

President: David Llach

Categoria: Tercera Catalana

El club va fer una crida per a recuperar la història gràfica dels seus cent anys d’història. La fotografia més antiga del club que es conserva, data de 1923 i va ser feta per Valentí Fargnoli. Va immortalitzar la inauguració del primer camp de futbol, situat a tocar l’actual Club Nàutic.

La foto més antiga que es conserva del Sant Pere, feta per V. Fargnoli el 1923 Emporda.info