Turisme de Roses incorpora una nova proposta per conèixer el municipi i el seu entorn natural a través de la pràctica del running. La seva web www.visit.roses.cat, ja té disponible la informació detallada de 15 rutes que, amb diferents nivells de dificultat per poder arribar al major nombre de persones, recorren punts d’interès de gran bellesa paisatgística, 14 d’elles immerses en el Parc Natural del Cap de Creus.

L’Àrea de Turisme de Roses ha comptat en aquest projecte amb la col·laboració del Club d’Atletisme de Roses, que ha facilitat els recorreguts i la informació dels 15 itineraris. S’amplia així l’oferta de turisme esportiu i sostenible, incorporant a les propostes ja existents de senderisme (12 rutes) i ciclisme (9 itineraris per a BTT, carretera i gravel), una nova opció per als amants del running, continuant així difonent els atractius naturals i punts d’interès del municipi des d’una vessant esportiva.

Les 15 rutes resultants ofereixen la possibilitat de conèixer espais com Cala Montjoi, Punta Falconera, Pic de l’Àliga, Pla de les Gates, Castell de Bufalaranya, Cala Jóncols, Cap Norfeu, Mas Oliva,... municipis limítrofes com Cadaqués, La Selva de Mar, Empuriabrava, Port de la Selva o Llançà i, fins i tot, realitzar el circuit Marathon, amb un total de 44 km de distància.

A través del web, els usuaris accedeixen al traçat de cada ruta, amb el detall de quilòmetres a recórrer i el mapa de l’itinerari, així com a l’arxiu GPX per descarregar i introduir al seu dispositiu GPS, facilitant així la consulta al llarg de tota la ruta.