La tercera edició de l'Alt Empordà Sea Walking es durà a terme entre els dies 24 i 26 de setembre de 2021. Aquesta iniciativa, que aglutina esport, cultura i paisatge, es torna a emmarcar en els Festivals de Senderisme dels Pirineus amb una àmplia oferta de recorreguts per Peralada, Cabanes, Molinàs, la costa, la Valleta, els aiguamolls, entre molts altres recorreguts i activitats.

La proposta s'articula entorn de la xarxa de camins d'Itinerànnia i en paisatges suggerents altempordanesos, a través del guiatge professional per part de persones expertes en senderisme i bones coneixedores dels medis naturals i culturals de la comarca. Les activitats també van acompanyades d’una proposta de tast de producte de quilòmetre zero.

Enguany el programa inclou una desena de propostes –quatre més que l'any passat– i que han estat proposades pels ajuntaments de l'Escala, Llançà, Maçanet de Cabrenys, Pedret i Marzà, Peralada, Sant Pere Pescador, Sant Miquel de Fluvià i l'empresa Vertical Emotion. Els guiatges els duran a terme quatre empreses: Empordà Lovers, Gisfera, Terramar Natura i Cultura i Vertical Emotions.

Com en les edicions anteriors, aquesta programació ha estat el resultat de la col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, la Xarxa de Camins Itinerànnia i l'Associació Empordà Turisme.

En un cap de setmana, el festival fa propostes amb graus diversos d’exigència física per a persones que els agrada el senderisme i que permet descobrir espais de la costa, de la plana i de la muntanya de l’Empordà, de manera que es crea una oportunitat única per als practicants del senderisme de descobrir la comarca de la mà de guies professionals.

L’Empordà Sea Walking compta amb el suport del PECT Natura, cultura i intel·ligència en xarxa, que promou el Consell Comarcal i que està cofinançat en un 50% pel FEDER. Els Festivals de Senderisme dels Pirineus és una iniciativa coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i compta amb el suport de la marca turística Pirineus. Compta també amb el suport de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme - Costa Brava Pirineus de Girona. En l’edició de l’any passat es van oferir sis activitats i totes es dugueren a terme, amb un total de 97 persones inscrites. La meitat de les activitats varen esgotar les places ofertes. Tota la informació i el formulari d’inscripcions es pot trobar a www.empordaseawalking.cat.