Després de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 d'aquest divendres, com és habitual en el programa olímpic, les proves de rem comencen el dia següent, i aquest dissabte, a les 11:10 (4:10 a Espanya) s'ha donat sortida a la tercera eliminatòria del doble-escull pes lleuger, en el qual s'han aliniat pel carrer número tres l'equip d'Espanya, amb el remer de Lladó Manel Balastegui i el seu company gallec Caetano Horta Pombo.

En aquesta tercera eliminatòria, la parella ha quedat quarta, amb un temps de 6:38.72. Davant seu, en primer lloc, Noruega (6:25.74); en segon, Bèlgica (6:26.51) i, en tercera posició, Canadà (6:27.54). Balastegui i Horta Pombo tornen a competir la propera matinada a Tòquio a la repesca.

Són divuit els països inscrits en aquesta disciplina de dos remers amb dos rems cada un, amb un pes limitat, i competeixen en tres eliminatòries de sis. De cada eliminatòria passaran directament a semifinals els dos primers i la resta hauran de disputar les dues repesques, on es classifiquen els tres primers per completar els dotze de les semifinals.