La Unió Esportiva Figueres continua en marxa per a definir la plantilla per a la temporada 2021-22. Aquests dies el club ha anunciat les incorporacions de Pere Espuña (Palamós), Nil Congost (Banyoles), Albert Orriols Urri (Vic), Suaibo Sanneh (Granollers). A més, el capità Carles Coto tanca el seu cicle a Vilatenim dues temporades després, i s’afegeix a la llista de baixes de l’equip, juntament amb Gabri i Ivan Vidal, Pol Gómez, Marc Medina i Víctor Valverde.

L’última peça que ha aterrat a Vilatenim és un vell conegut de la casa. I és que el club ha lligat el retorn de Pere Espuña, extrem que prové del Palamós CF i que iniciarà una segona etapa a Vilatenim. El jugador de Santa Cristina d’Aro, de 27 anys (23/5/1994), va viure una temporada i mitja al Figueres (mig exercici de la 2017/18 i sencer de la 2018/19) i ara torna després de dos cursos al Palamós, a Primera Catalana. Espuña també té passat al Llagostera B i al Guíxols. La temporada passada, amb el degà, va jugar els 18 partits de lliga –tots com a titular–, en què va anotar un gol i va ser el màxim assistent de l’equip.

El sisè fitxatge del Figueres s’adapta a totes les posicions de banda –lateral, carriler i extrem–, pels dos costats, i explica que tornar al club «ha estat molt fàcil, conec la casa i tenia ganes de tornar a competir a Tercera. La Unió és un club molt professional, sabia que si tornava hi estaria còmode; durant l’any i mig vaig viure-hi molts bons moments».

Per la seva banda, una de les baixes més sensibles de l’equip és la de Carles Coto. Després d’una temporada complicada per a l’equip, el figuerenc acaba la seva vinculació amb «el club de casa seva», segons el mateix protagonista, una etapa marcada per la lesió que el va deixar inactiu la primera temporada.

Actualment, el Figueres compta amb Dani Gómez, Jorge Torres, Enric Maureta i Pol Tarrenchs, a més de les incorporacions. Una llista de novetats que espera poder incorporar pròximament jugadors ofensius.