El Campionat de Món d'Optimist tornarà a Espanya l'any 2023. El Club de Vela La Ballena Alegre ha superat àmpliament a les altres quatre candidatures en l'elecció que ha tingut a Riva di Garda (Itàlia), on s’ha disputat el Mundial d'aquest any. 

Les dates proposades per a la celebració de la cita mundialista de 2023 a Espanya són del 10 al 21 de juny.

L’any 2023 es compliran 20 anys de l'últim Mundial d'Optimist celebrat a Espanya. Els dos últims van ser a Las Palmas de Gran Canària i a La Corunya en els anys en els anys 2003 i 2000, respectivament. Aquesta serà la sisena vegada que se celebri a la Costa Brava, anteriorment van ser seu Arenys de Mar, Roses i Ciutadella.

L'elecció del Mundial 2023 va ser votada per les diferents delegacions nacionals i a la final van arribar el club gironí i la candidatura d'Oman. El CV La Ballena Alegre es va imposar amb 36 vots per davant d'Oman (17). En primera ronda va caure la candidatura d'Eslovènia i en la segona Sant Petersburg (Rússia) va ser la que es va quedar fora de la votació final.

El director esportiu del CV La Ballena Alegre, Pep Subirats, encarregat de presentar i defensar la candidatura, es mostrava molt feliç pel resultat: "Sabíem que era difícil, ja que la resta de candidatures tenien molta entitat, però des del primer moment les delegacions es van mostrar molt receptives al nostre projecte ".

Subirats ha explicat que "l'any 2023 se celebrarà el 50 aniversari del reconeixement internacional de la classe Optimist i Espanya ha jugat un paper molt important en la seva història; crec que això s'ha tingut també molt en compte ".

El representant de el club català vol agrair especialment "a el president de AECI, Kiko Sánchez; al Team Leader d'Espanya, Kiko Igual; a la Reial Federació Espanyola de Vela, a la Catalana, al Club Nàutic l'Escala, al Consell Català de l'Esport i a molts regatistes d'alt nivell, que a través de les xarxes socials han mostrat el seu suport incondicional des del primer moment per que això finalment s'hagi convertit en una realitat".

El recent Campionat d'Europa de la classe Optimist organitzat pel RCN Port de Santa Maria, i on el representant del CV La Ballena Alegre va presentar la candidatura espanyola a les diferents delegacions, ha estat també un perfecte aparador perquè el Mundial de 2023 acabi recalant a Espanya.

El Club de Vela Ballena Alegre atresora una llarga experiència acumulada en els campionats i regates organitzats al llarg de més de vint anys, amb proves de nivell com el Circuit Professional de Windsurf - PWA de l'1999 fins a l'actualitat, el Campionat d'Europa de 29er, European Championship Youth de Kitesurf, la Copa d'Espanya de Catamarans, l'Europeu i Mundial de Catamarà F18 i el prestigiós Clínic de formació de joves regatistes d'Optimist - WindBA durant més de deu anys.

Els pròxims esdeveniments de vela lleugera previstos són l'organització de l'Hobie Multi European Championship 2021 i els 23rd Hobie 16 Worlds al 2022, consolidant un equip de treball de reconegut prestigi a nivell internacional, que en cada esdeveniment ofereix als participants el millor escenari de competició, combinat amb una àmplia oferta d'activitats i espais per compartir experiències entre els regatistes de diferents i variades nacionalitats.