El Setmanari de l’Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Alt Empordà, recupera els premis «Amos de l’Àrea», després d’un parèntesi obligat per la pandèmia i la situació excepcional a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, els premis arriben a la seva novena i desena edició combinada, on es tornarà a reconèixer els jugadors i jugadores més decisius de les lligues amateurs del futbol altempordanès.

Dos anys després de l’última edició, es lliurarà un trofeu al màxim golejador i golejadora, i al porter i portera menys golejat de cada categoria amb representació de l’Alt Empordà de les temporades 2019-20 i la 2020-21, en una edició on es buscarà recuperar la normalitat, també, en el futbol de la comarca, recuperant un certament consolidat els últims anys que celebra el seu deu aniversari.

Enguany es distingiran els i les futbolistes dels equips de l’Alt Empordà més encertats d’entre Tercera Divisió i Quarta Catalana, en masculí, i Primera i Segona Catalana femenina. A l’apartat de porters, per optar al guardó s’havien de disputar, com a mínim, el 50% dels partits amb representació altempordanesa.

A més, els premis compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol, on el seu vicepresident, Jordi Bonet, ha valorat molt positivament recuperar la gala del futbol altempordanès, una proposta única arreu del territori català. «Valoro molt positivament que es puguin reprendre els premis dels Àmos de l’Àrea, ja que són un reconeixement als jugadors i jugadores de l’Alt Empordà per la seva gran feina durant la temporada, tot i ser estranya. És un reconeixement al seu treball, al dia a dia, el seu esforç i el seu compromís», explica Bonet, després de ser un dels representants de la FCF en les últimes edicions.

Previsiblement, la gala se celebrarà aquest pròxim mes d’octubre a Figueres, on també seran guardonats el porter Joan Ureña, que es retira després d’haver guanyat en sis edicions el premi, l’àrbitre Jan Cobos, col·legiat figuerenc que aconsegueix l’ascens a Tercera Divisió, i els clubs centenaris d’aquests últims dos anys: CE Agullana, AE Roses, FC Sant Pere Pescador, entre d’altres.