El català Maverick Viñales ha quedat segon en el 'podi' del Gran Premi dels Països Baixos de MotoGP. El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) marxa de vacances amb una nova victòria, la quarta de la temporada, en imposar-se en el circuit de Assen per davant del seu propi company d'equip Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) i de Joan Mir (Suzuki GSX RR).

Amb la seva victòria, Fabio Quartararo amplia el seu avantatge en la classificació provisional del mundial, en el qual va arribar a Assen amb 22 punts d'avantatge sobre el seu compatriota Johann Zarco i es marca amb 34 punts al descans estival.

Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) no ha estat massa encertat en la sortida -ha assenyalat problemes d'embragatge-, en la qual li han superat fins a quatre rivals, amb el seu company d'equip el primer, seguit per l'italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP21), el japonès Takaaki Nakagami (Profunda RC 213 V) i l'espanyol Alex Rins (Suzuki GSX RR).

Moto2 i Moto3

En la resta de categories, Raúl Fernández (Kalex) ha tornat a guanyar a Moto2 i va poder retallar les distàncies amb el seu company d'equip i líder del mundial, l'australià Remy Gardner (Kalex). El gironí Albert Arenas s'ha hagut de conformar amb una vuitena posició.

D'altra banda, a Moto3 ha guanyat l'italià Dennis Foggia (Honda), per davant de l'espanyol Sergio García Dols (Gasgas) i del també italià Romano Fenati (Husqvarna).