La Unió Esportiva Figueres ha confiat en Arseni Comas perquè sigui el nou director esportiu del futbol base. El figuerenc, de 59 anys, torna a Vilatenim 9 anys després del seu pas per l'àrea de captació del futbol base del FC Barcelona, càrrec que va ocupar fins l'any passat, i per l'Aspire Football Dreams, de Qatar.

Comas coneix el Figueres perquè va formar part del primer equip -com a jugador i membre del cos tècnic- i del planter -com a entrenador. Nascut a Sant Gregori i establert des de fa temps a Figueres, ocuparà la plaça deixada per Javi Salamero al març.

Comas explica que "sempre m'ha agradat el futbol base i els darrers anys m'hi he dedicat molt. El futbol que treballaré al Figueres sé que és diferent del que estava fent al Barça, però tinc moltes ganes d'ajudar. Crec que hem de fer ciutat i fer país; que els jugadors tinguin il·lusió i formar-los com a futbolistes, però també en l'àmbit social".

Per al nou director esportiu de futbol base del Figueres, "ni un primer equip ni en base es pot canviar en 1-2 anys. Hem de marcar un camí i tenir com més temps millor per implantar una metodologia. Intentaré formar bé els entrenadors, que n'hi ha de molt vàlids, i treballaré amb paciència perquè en un futur repercuteixi al primer equip".

Àmplia trajectòria al Figueres

Àmplia trajectòria al FigueresArseni Comas torna a la UE Figueres 9 anys després de deixar el març del 2012 la banqueta del filial, que havia pujat de Quarta a Tercera Catalana. Anteriorment també havia dirigit el primer equip de la Fundació Esportiva Figueres, a Primera Catalana (2006/07), i conjunts del futbol base figuerenc.

Al primer equip de la Unió, Comas hi va jugar sis temporades (1989/95), entre Segona Divisió A i B -amb un play-off d'ascens inclòs a Primera contra el Cadis-, i també va formar part de l'equip tècnic al costat de Pere Gratacós -arribant a les semifinals de la Copa del Rei al curs 2001/02-, Manolo Jiménez i Miquel Olmo, sempre a Segona Divisió B. Després de deixar l'estructura de la Unió el 2012, el de Sant Gregori es va vincular en el futbol de formació: tècnic de l'Aspire Football Dreams, de Qatar, i membre de l'àrea de captació del FC Barcelona, càrrec que va ocupar fins a l'estiu passat.

El pas pel filial del Barça, per la selecció catalana absoluta i pel Girona, al costat de Gratacós, i de l'amateur del Cabanes i del juvenil del Peralada, entre altres, amplien la seva trajectòria.

Com a jugador, Comas va arribar a militar a Primera Divisió, amb el Logroñés, i també va defensar els colors del Barça Atlètic, Recreativo de Huelva, Alcalá, Granada i Roses i Girona, amb qui va penjar les botes al 1999 als 37 anys.