Com hem pogut comprovar amb moltes incitatives, la crisi del coronavirus ha fet aflorar la solidaritat i la generositat. La situació no és gens fàcil. Tots hem pogut veure en aquest any tant difícil com diverses iniciatives econòmiques, socials, esportives, culturals... han demostrat el poder de la solidaritat i la imaginació en moments d'extrema complexitat i ens han fet emocionar en més d'un moment.

Un exemple més d'aquest reguitzell d'actes espontanis el trobem també en petits poblets, sovint invisibles per molts i sense ressò mediàtic, que els fan molt grans. Una solidaritat que, en el petit poble de Cadaqués, s'expressa amb el nom de Joan Alsina, un jove cadaquesenc que ha decidit iniciar una campanya solidaria en benefici de Càritas i la Residència geriàtrica «l'Hospital» del poble.

En pocs dies ja ha aconseguit més de cinc-cents euros però encara necessita més ajuda. La campanya consisteix en un repte esportiu dur: realitzar una marató de quaranta-dos quilòmetres el proper cinc de maig. Amb uns mil metres de desnivell positiu correria des de la platja de Sa Conca fins a cala Jòncols (municipi de Roses). Anar i tornar, dues vegades.

En Joan Alsina és un afeccionat a les curses, sensible a les necessitats de la gent gran, que no ha volgut quedar al marge dels actes solidaris que lluiten contra la pandèmia i ja l'abril de l'any passat, en ple confinament al seu domicili i davant la impossibilitat de córrer la cursa de cent quilòmetres de Calella per la que s'havia preparat, va decidir fer-los en cinta a casa seva amb la mateixa finalitat solidària. Posteriorment , pel mateix motiu, va fer una altra prova esportiva de dotze hores entre Sa Conca i el Far de Cala Nans, des de les sis del matí fins a les sis de la tarda.

Més de setanta quilòmetres amb un desnivell positiu de més dos mil metres. Així doncs el proper dia cinc de maig iniciarà aquest nou repte que ha canalitzat a través del portal migranodearena.org. i que podeu col·laborar aportant el vostre granet de sorra i clicant aquí.