El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva i amb això se situa líder del mundial, en vèncer al Gran Premi de Portugal de MotoGP al circuit de Portimao, on el cerverí Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), en el seu retorn a la competició després de nou mesos d'inactivitat, ha acabat setè. Maverick Viñales s'ha hagut de conformar amb l'onzena posició després d'una nefasta sortida.

Quartararo ha firmat una victòria inapel·lable i en solitari, mentre que la resta de posicions de podi se les han disputat l'italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP21), Joan Mir (Suzuki GSX RR) i el també italià Franco Morbidelli (Yamaha YZR M 1), que per aquest ordre han creuat la línia de meta.

La setena plaça de Marc Márquez ha resultat èpica i el sofriment que ha viscut al llarg dels nou mesos apartat dels circuits per una lesió han explotat en forma de llàgrimes de satisfacció quan ha rebut un calorós aplaudiment de tot el seu equip en entrar al seu taller. Mostra inequívoca de tots els nervis i pressió que el vuit vegades campió de món de motociclisme s'havia tret de sobre.