El pilot francès Fabio Quartararo (Yamaha) va aconseguir aquest dissabte la pole en el Gran Premi de Portugal de MotoGP, tercera cita del Mundial, i comandarà una primera fila de graella en la qual l'acompanyarà Àlex Rins (Suzuki ), segon, mentre que Marc Márquez (Repsol Honda), en el retorn a la competició, partirà sisè.

El de Niça conquesta així la catorzena pole de la seva carrera després d'una sessió en la qual l'italià Francesco Bagnaia (Ducati) va liderar amb el crono a zero la taula de temps amb rècord absolut de la pista, tot i que finalment li van cancel·lar la volta per obviar la bandera groga i partirà onzè. Això evita el ple de poles de Ducati i serveix la primera posició al francès Quartararo, que estarà acompanyat en la primera línia de sortida de Rins i del també francès Johann Zarco (Ducati), líder del Mundial.

Quartararo va marcar territori només iniciar l'última tanda del dia, i els seus grans rivals van esperar fins als minuts finals per intentar prendre-li la posició de privilegi en un única urpada. No obstant això, només Miller, encara que amb una volta anul·lada, va aconseguir superar-lo. Marc Márquez, per la seva banda, buscarà remuntar des de la segona fila, sisè, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) sortirà setè, Mir ho farà novè i Maverick Viñales (Yamaha), dotzè.

En Moto2 Sam Lowes va aconseguir la primera posició i arrancarà des de la primera fila. El rosinc Albert Arenas partirà des de la setena posició amb l'objectiu final d'entrar a la zona de punts i anar escalant a la classificació.

En Moto3 la pole position va ser per a l'italià Andrea Migno, que va assolir la segona pole de la seva carrera.