L'expresident de la Federació Catalana de bàsquet (FCBQ), Enric Piquet, vinculat a aquest esport des del 1973, i president de la citada federació durant 26 anys, ha mort aquest diumenge als 92 anys, segons ha informat la FCBQ.

Piquet, que també va ser membre de la Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet, és un home clau en el desenvolupament del bàsquet a Catalunya, on va dirigir la FCBQ des del 1984 al 2010. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.

En aquest període, el dirigent va situar el bàsquet català com a punta de llança a Espanya i al continent europeu, per la seva iniciativa en l'estructura organitzativa, l'activitat federativa i la formació de clubs.

Durant el seu mandat, va impulsar l'esport de base i el bàsquet femení, que va aconseguir la seva major popularitat. Piquet, home del Laietà, va consolidar el bàsquet com a esport i com a vehicle de formació ciutadana, des de la creació dels complexos esportius, el rendiment dels quals revertia directament en els clubs de base.

La vetlla se celebrarà a partir de demà dilluns al Tanatori de les Corts de Barcelona i la cerimònia de comiat serà el dimarts a les 11 hores.