L'objectiu és claríssim. Guanyar dissabte a Vallecas per tenir clares opcions de lluitar-li al Rayo Vallecano la sisena posició. Entrar al play-off és la fita que s'ha marcat el vestidor del Girona, que viu el moment més dolç de la temporada després de guanyar dissabte el Ponferradina i d'allargar la seva ratxa positiva. Tot i aquests resultats, pensar en un hipotètic ascens directe no entra, ni de bon tros, al cap de ningú. I més veient la velocitat de creuer de l'Espanyol, que es consolida al capdavant de la classificació. La primera posició es troba ja a 18 punts de diferència. Els blanc-i-blaus es van imposar al Carlos Belmonte contra un Albacete que no aixeca cap i que col·lecciona arguments per pensar que la temporada vinent competirà, si no s'anima, a la renovada Primera RFEF. Ara bé, la distància amb el segon, el Mallorca, és ara de 16 punts. Un món del tot inaccessible, tot i que els balears confirmen que ni de bon tros viuen el seu millor moment.

Tot i avançar-se al quart d'hora al Gran Canaria gràcies a un gol d'Amath Ndiaye, el Las Palmas acabaria empatant el partit amb una diana d'Araujo en els primers compassos de la segona meitat. Amb aquest resultat el Mallorca es manté segon a la classificació i té sort que el tercer no se li hagi acostat perquè l'Almeria va perdre aquesta jornada i té cinc punts menys. Pel Girona, tampoc és factible agafar els andalusos. Tenen 60 punts, 11 més i el famós average al seu favor. La quarta plaça és pel Leganés, que en té 57. L'Sporting, cinquè, en suma 56 i encara ha de passar per Montilivi, però també sembla lluny.

Els de Francisco, que miren d'atrapar el sisè, continuen agafant distància respecte la zona de perill. Sent setè amb 49 punts, mantneen viva l'esperança del play-off mentre estan a tocar dels 50 que demana l'entrenador. Ara mateix el Girona ja té fins a 17 punts d'avantatge respecte les posicions de descens que marca el Sabadell, que en té 32. Els arlequinats van vendre cara la seva pell a Butarque, però van encaixar una nova derrota.