La Unió Esportiva Figueres ha presentat, aquest dijous, 1 d'abril, a la tarda a l'Estadi de Vilatenim, Moisés Hurtado com a nou entrenador del primer equip masculí. El fins fa poc tècnic del juvenil B del RCD Espanyol agafa les regnes d'Albert Parés pel que queda de temporada amb l'objectiu de salvar l’equip a la futura Tercera RFEF -l'actual Tercera Divisió- en els 10 partits que tindrà la fase per la permanència.

Hurtado, exfutbolista de Primera Divisió, tindrà el figuerenc Albert Moñino -exjugador de la UE Figueres- com a tècnic ajudant. Ambdós ja es coneixen perquè havien coincidit en el cos tècnic del juvenil A del RCD Espanyol a la temporada 2018/19.

Hurtado, de 40 anys, s'ha mostrat il·lusionat de fitxar pel Figueres després d'haver entrenat el juvenil A i B del RCD Espanyol les dues últimes temporades i mitja, fins el gener d’aquest 2021. En categories de fora el futbol base, havia dirigit el Cabrera de Mar i el Premià de Dalt. L'entrenador sabadellenc, que fitxa pel que resta de temporada, s'ha mostrat «agraït al club per la confiança, el Figueres és un històric del futbol català. És clar que el repte és complicat, però és una motivació més. Hem de fer un anàlisi del què necessita la plantilla, l'equip té qualitat i li hem de donar confiança i una mentalitat competitiva».

Hurtado ha afegit que «en aquest poc temps modificarem el que s'hagi de fer perquè l'equip sigui competitiu i aconseguir, partit a partit, l'objectiu que volem, que és salvar el Figueres. Ens agradaria ser protagonistes amb pilota i sense, però ara mateix el que compta és el resultat i no cometre errors». Durant la seva trajectòria com a futbolista, Hurtado va jugar a l'Espanyol, Granada, Girona, Olympiakos i Eibar, entre d'altres.

Narcís Bardalet, el president, ha explicat que, la de Moisés Hurtado, «és una arribada desitjada, estem contents i ens il·lusiona. Ens uneix el color blanc-i-blau, l'amor pel futbol i ens agrada triomfar. Hem pactat 10 partits i tant de bo que al final de la temporada ens uneixi una alegria, que és la salvació de l'equip. Sé que la pots aconseguir», ha conclòs, dirigint-se al tècnic.