El Club de Vela Ballena Alegre atresora una llarga experiència acumulada en els campionats i regates organitzats al llarg de més de vint anys, amb proves de nivell com el Circuit Professional de Windsurf - PWA de l'1999 fins a l'actualitat, el Campionat d'Europa de 29er, European Championship Youth de Kitesurf, la Copa d'Espanya de Catamarans, l'Europeu i Mundial de Catamarà F18 i el prestigiós Clínic de formació de joves regatistes d'Optimist - WindBA durant més de deu anys.

Els pròxims esdeveniments de vela lleugera previstos són l'organització de l'Hobie Multi European Championship 2021 i els 23rd Hobie 16 Worlds al 2022, consolidant un equip de treball de reconegut prestigi a nivell internacional, que en cada esdeveniment ofereix als participants el millor escenari de competició, combinat amb una àmplia oferta d'activitats i espais per compartir experiències entre els regatistes de diferents i variades nacionalitats.

El Club de Vela la Ballena Alegre, en estreta col·laboració amb el Club Nàutic l'Escala, la Federació Catalana de Vela, la Reial Federació Espanyola de Vela, l'Associació Catalana de la Classe Optimist - ACCIO i l'Associació Espanyola de la Classe Internacional optimist - AECI, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador, el Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineu de Girona i el Consell Català de l'Esport, anuncien ara el projecte de candidatura per organitzar l'Optimist WorldChampionship 2023.

L'èxit de la candidatura internacional depèn de múltiples i variats factors i el Club de Vela Ballena Alegre planifica conjuntament amb el Club Nàutic l'Escala un cicle de regates i activitats formatives per a joves regatistes que inclouen les candidatures de l'Campionat de Catalunya 2022, el Campionat d'Espanya 2023.

Totes elles, destinades a la promoció de les regates de la zona, que associades a les activitats de formació, signifiquen un impuls i consolidació de la flota d'Optimist a la Costa Brava-Pirineu de Girona, Catalunya i Espanya, sent la base sobre la que es fonamenta el projecte per concursar fins a aconseguir l'objectiu de l'assignació de l'Mundial.

Amb aquest anunci al Club de Vela Ballena Alegre convida a tots els simpatitzants de l'esport de la vela i en especial a tots els agents implicats en aquesta etapa formativa que suposa l'Optimist, a unir-se a el projecte.

Comptem amb tot el vostre suport.

"Join our team". Donant suport al projecte de candidatura per al Optimist World Championship es passarà a formar part d'aquest gran equip.