L'expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha estat detingut al costat d'Oscar Grau, CEO del club, Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics i Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu, després que la unitat dels Mossos d'Esquadra especialitzada en delictes econòmics s'ha personat aquest dilluna a les oficines del club al Camp Nou per a recopilar més informació sobre l'anomenat "BarçaGate".

Segons ha avançat Ser-Barcelona, el registre està vinculat al denominat "BarçaGate", en què s'investiga si una empresa contractada pel club blaugrana va dur a terme una campanya de desprestigi a les xarxes socials de jugadors i entitats contràries a la directiva de l'expresident Josep Maria Bartomeu.

En un dispositiu que s'està duent a terme en el matí d'aquest dilluns, agents de l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió de Recerca Criminal dels Mossos d'Esquadra han irromput a les oficines del club barcelonista, en el marc de la seva recerca, segons les fonts informants.

En les diligències prèvies els Mossos d'Esquadra van trobar indicis de possible administració deslleial i/o corrupció entre particulars.

Aquesta investigació judicial, que parteix d'una denúncia del grup d'opinió blaugrana 'Dignitat Blaugrana', es troba encara sota secret de sumari, el qual ha estat allargat sis vegades pel jutjat d'instrucció número 13 de l'Audiència de Barcelona. L'última pròrroga finalitza el 10 de març.

L'operació policial es duu a terme just en la setmana en què diumenge que ve, 7 de març, estan previstes les eleccions a la presidència del F.C. Barcelona després que una moció de censura forcés la dimissió de l'expresident Bartomeu.