El Barça, ??que ahir es podia posar a sis punts de líder, l'Atlètic de Madrid, es va deixar empatar en l'últim instant pel Cadis al Camp Nou (1-1), amb un gol de penal d'Álex Fernández al minut 89, i va regalar un bocinet més de La Lliga Santander. Koeman va buscar la redempció dels jugadors que van caure golejats davant el París Saint Germain i va repetir el mateix onze que va provocar que el Barça estigui pràcticament eliminat de la Lliga de Campions. I l'equip va millorar les seves prestacions perquè, lògicament, el Cadis no és el PSG ni té cap Mbappé a les seves files. Al contrari, ahir va sortir amb titulars com els exGirona Jairo i Sobrino, i l'exLlagostera i Olot Perea, i a la segona part també va sortir Choco Lozano, un altre amb passat recent a Montilivi.

Tampoc era un dia fàcil per als blaugranes després de la depressió europea. I les condicions, com el fort vent a ratxes que bufava a la capital catalana, permetien excessives ostentacions futbolístiques. El conjunt que dirigeix ?Álvaro Cervera, ben ordenat al darrere, amb una línia de quatre i una altra de cinc jugadors, i Negredo com a únic referent ofensiu, es va presentar al Camp Nou disposat a contenir l'ofensiva local i a esperar la seva oportunitat a la contra.

Els visitants només es van acostar un cop a Ter Stegen en tot el primer temps: en una internada de Salvi per la dreta que va acabar amb una rematada defectuosa amb la cuixa de Rubén Sobrino en boca de gol. L'ocasió del Cadis va arribar just després de la diana de penal de Messi al minut 32, l'únic que va pujar a el marcador en el primer acte. Perquè, abans de la mitja part, l'àrbitre en va anul·lar dos més per fora de joc a De Jong i Pedri.

Amb més domini que ocasions clares de gol, el Barcelona va assetjar el Cadis des del primer minut, i Ledesma va haver d'intervenir en una falta lateral de Messi, un cop d'esquerra des de la frontal de l'astre argentí que es colava per l'escaire dret, i una centrada enverinada de Jordi Alba.

Una volea desviada de Fali invalidada per falta prèvia de Garrido i una mà salvadora de Lesdema quan Griezmann es preparava per rematar a plaer una assistència de Messi van animar l'inici de la segona meitat. El Barça seguia guanyant per la mínima, no sentenciava, però no se sentia exigit per un Cadis inofensiu. Riqui Puig, acabat d'ingressar al camp, també s'animava a posar a prova a Ledesma, però el seu xut sortia fregant el pal.

Però encara faltava el regal de cada partit del conjunt català. Aquesta vegada, va ser un innocent penal de Lenglet sobre Sobrino a l'intentar rebutjar una pilota dins de l'àrea. Àlex Fernández, a un minut del final, va enganyar Ter Stegen, i el Barcelona, ??que encadenava set victòries en La Lliga, culminava una setmana per oblidar. El títol, que s'havia posat de nou a tir, torna a estar una mica més lluny. A vuit punts.