El record de l'exfutbolista Sergi Murga està molt present als estadis gironins d'ençà de la seva desparició. Els dos darrers caps de setmana s'han guardat minuts de silenci en la seva memòria a Peralada, Montilivi, Banyoles, Olot i també a Vilatenim, entre altres camps de les comarques. L'estadi figuerenc, on Murga va jugar del 2010 al 2014 va retre-li homenatge diumenge passat en el partit contra el Cerdanyola del Vallès (1-1). El Figueres va saltar al camp amb una pancarta on es podia llegir «Sempre Murga» en honor a l'antic capità. A més a més, el club alt-empordanès ha acordat que al minut 5 de cada partit es dediquin aplaudiments a Murga, en honor al dorsal que lluïa durant la seva etapa a la Unió.

Aquesta iniciativa, en la línia de la de l'Espanyol al minut 21 amb Dani Jarque o el Sevilla al minut 16 amb Antonio Puerta, es va estrenar ja aquest diumenge davant el Cerdanyola del Vallès. Abans del partit es va fer el tradicional minut de silenci i, a més a més, els jugadors del Figueres van exhibir la pancarta en honor a l'exjugador. Un cop començat, la pancarta es va quedar a la gespa, a la boca d'entrada del túnel de vestidors en un altre acte simbòlic. Al final del partit, l'entrenador visitant Toni Carrillo va assegurar durant la conferència de premsa que el millor del partit per a ell havia estat «unir-se al minut 5 a aquest emotiu aplaudiment al gran Sergi Murga».

Murga va perdre la vida fa dos caps de setmana quan anava amb bicicleta i una furgoneta el va envestir a Castelló d'Empúries. Exjugador d'un bon grapat d'equips de la demarcació (Figueres, Cassà, Banyoles, Girona B o Peralada entre d'altres), enguany era ?l'entrenador del juvenil del Peralada.